avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediere datorita desfiintarii postului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediere datorita desfiintarii postului

Buna ziua. Am fost concediat datorita desfiintarii postului ocupat si as vrea sa stiu daca este legal acest demers in situatia in care in aceeasi firma au ramas alte doua posturi identice cu cel ocupat de mine atat in ceea ce priveste denumirea cat si atributiile zilnice.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: FloD , utilizator 14:38, 20 Martie 2009
Consider demersul legal , nu ati precizat daca ati fost concediat cu respectarea prevederilor legale.
Multumesc. Da au fost respectate prevederile legale. Totusi daca postul a fost desfiintat de ce inca mai exista in organigrama companiei?
S-ar putea sa modifice organigrama mai tarziu.
Angajatorul este cel in masura sa aprecieze daca mai are nevoie de un post sau altul firma sa. La un moment dat a considerat ca doua persoane pot indeplini sarcinile a trei persoane. Tot el va putea sa reinfiinteze postul mai tarziu daca va considera necesar.
De vreme ce in unitate au ramas doua persoane care ocupa acelasi post avut si de dumneavoastra, nu cred ca se discuta de o desfintare post , ci de o restructurare.
2007_rozi a scris:

De vreme ce in unitate au ramas doua persoane care ocupa acelasi post avut si de dumneavoastra, nu cred ca se discuta de o desfintare post , ci de o restructurare.


Initial mi s-a comunicat ca se desfiinteaza postul; insa astazi am primit preavizul si in cuprinsul acestuia apare " motivul de fapt al concedierii individuale este restrangerea activitatii societatii si restructurarea postului...."

Multumesc pentru toate raspunsurile dvs, au fost de un real ajutor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere individuala mruazl@yahoo.com mruazl@yahoo.com buna ziua, as dori sa aflu daca la o reducere de personal prin concediere individuala, din statul de functii se reduc si posturile vacante? (vezi toată discuția)
Concediere car-men car-men Buna ziua, Am si eu urmatoarea problema: Un salariat este concediat deoarece firma nu prea mai are de lucru iar el este unul dintre cei mai slabi. I se face ... (vezi toată discuția)
Concediere prin desfiintarea postului david - adrian1 david - adrian1 Buna ziua as dori sa mi se raspunda la cateva intrebari Am fost concediat ca urmare a desfiintarii postului din motive de restrangere a activitatii. am ... (vezi toată discuția)