avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Ordinele NEpublicate in M.O. sunt in vigoare?
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Ordinele NEpublicate in M.O. sunt in vigoare?

Buna ziua,

am o nelamurire, doresc sa stiu daca Ordinele emis de ANAF in vederea restructurarii (ma refer la Ordinul 1104/2013 si 1107/2013) pot fi atacate in instanta pe motiv ca nu au fost publicate in M.O. si nu ar trebui sa fie in vigoare. Este corecta abordarea mea? Se poate cere anularea preavizelor date in baza acestor ordine?

Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Remes , utilizator 15:13, 26 August 2013
Potrivit art.11 alin.1 din Legea nr.24/2000, in vederea intrării lor în vigoare, legile şi celelalte acte normative adoptate de Parlament, hotărârile şi ordonanţele Guvernului, deciziile primului-ministru, actele normative ale autorităţilor administrative autonome, precum şi ordinele, instrucţiunile şi alte acte normative emise de conducătorii organelor administraţiei publice centrale de specialitate se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.
Multumesc pentru raspuns.:D

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lamuriri legislative - ce lege prevede ca ordinul ministrului trebuie publicat in m.of.? atenahex atenahex Buna ziua. Exista vreo lege prin care se stipuleaza ca orice Ordin de Ministru trebuie publicat in Monitorul Oficial? (vezi toată discuția)
Dupã câte zile intrã în vigoare un ordin de ministru? cristi1112 cristi1112 Dupa cate zile intra in vigoare un ordin de ministru in situatia in care in cuprinsul ordinului respectiv nu se precizeaza o data anume ? Va multumesc ... (vezi toată discuția)
Ce putere au notele de lamuriri cu privire la aplicarea legii 153 /2017 - de pe site-ul ministerului muncii ? oanaportar oanaportar Buna ziua ! Pe site-ul Ministerului Muncii au aparut Note de lamuriri cu privire la aplicarea Legii 153 /2017 agreate de Curtea de Conturi. Va rog ... (vezi toată discuția)