avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 767 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ce putere au Notele de lamuriri cu privire la ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ce putere au Notele de lamuriri cu privire la aplicarea Legii 153 /2017 - de pe site-ul Ministerului Muncii ?

Buna ziua !

Pe site-ul Ministerului Muncii au aparut
Note de lamuriri cu privire la aplicarea Legii 153 /2017
agreate de Curtea de Conturi.

Va rog frumos sa imi spuneti
- ce putere legala au aceste Note de lamurire la aplicarea Legii 153 /2017 postate de Ministerul Muncii ?
- sunt Norme de aplicare ?
sau
ce valoare juridica au aceste Note ?


Cel mai recent răspuns: oanaportar , utilizator 23:40, 26 Februarie 2018
Din punctul meu de vedere acestea imbraca aspectul juridic de norme de aplicare si pot fi prezentate ca o proba solida intr-o instanta judecatoreasca, avind in vedere ca sint publicate oficial de insasi ministerul semnatar al legii.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu sunt Norme de aplicare ... ci doar puncte de vedere ale MInisterului, in vederea formularii unor raspunsuri la intrebarile legate de Legea 153/2017.

Potrivit Legii 24/2000, in vederea intrării lor în vigoare, legile şi celelalte acte normative adoptate de Parlament, hotărârile şi ordonanţele Guvernului, deciziile primului-ministru, actele normative ale autorităţilor administrative autonome, precum şi ordinele, instrucţiunile şi alte acte normative emise de conducătorii organelor administraţiei publice centrale de specialitate se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.
Ultima modificare: Luni, 26 Februarie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic
Va multumesc din suflet pentru lamuriri !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dupã câte zile intrã în vigoare un ordin de ministru? cristi1112 cristi1112 Dupa cate zile intra in vigoare un ordin de ministru in situatia in care in cuprinsul ordinului respectiv nu se precizeaza o data anume ? Va multumesc ... (vezi toată discuția)
Lamuriri legislative - ce lege prevede ca ordinul ministrului trebuie publicat in m.of.? atenahex atenahex Buna ziua. Exista vreo lege prin care se stipuleaza ca orice Ordin de Ministru trebuie publicat in Monitorul Oficial? (vezi toată discuția)
Instructiunile-act normativ obligatoriu sau doar orientativ? Silvia  Aldea Silvia Aldea Stiu ca printre actele normative care reglementeaza activitatea arhivistica sunt si [b]Instrucţiunile privind activitatea de arhiva la creatorii si ... (vezi toată discuția)