avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 660 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Problema camere video
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Problema camere video

Buna ziua, ca sa incep povestioara am decis sa imi pun camere de supraveghere la casa am fost in magazin le-am cuparat, am mers cu cineva le-a montat, si am avut o problema cu vecinu si cand ma duc sa fac plangere la polite imi trebuie certificatul de instalare... eu din cate stiu ata cat pe proprietatea privata nu imi trebuie asa ceva... ce ar trebui sa fac in situatia asta.Va multumesc
Cel mai recent răspuns: snpcezar , utilizator 21:31, 29 August 2013
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Legea nr 333/2003 preizeaza concret ce inseamna sisteme de alarmare impotriva efractiei...si specifica clar ca este vorba si de sistemele de supraveghere video.
Montajul de sisteme de supraveghere video fara licenta se pedepseste penal.
trebuiesc priecte avizate de IGPR vezi H.G. 1010/2004 si Dispozitia IGPR 422/2006: proiectele ce trebuiesc avizate sunt: - obiective strategice
- unitati financiar-bancare
- institutii de interes public: gari, autogari, primarii, scoli, gradinite
- cazinouri
- case de schimb valutar si amanet
- magazine de bijuterii
- magazine de produse electronice si calculatoare
- casieriile
- magazine comerciale
- supermarket-urile
- magazine de arme si munitii
- spatii de comercializare a produselor petroliere
- detinatorii de produse ori substante toxice: depozite, farmacii

Licenta se obtine dupa verificari amanuntite ale IGPR-ului si cu acordul SRI

In cazul sistemelor de supraveghere,inregistrarile stocate intra sub incidenta legi nr 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date.

In cazul dvs conteaza mult si orientarea sistemului de supraveghere daca opereaza si asupra vecinatatilor

Orientarea e exact in curtea mea tot ce e de curtea mea ... nu depaseste perimetrul proprietatii perosnale...deci sa inteleg daca camerele sunt pe proprietatea mea si filmeaza doar ce tine de proprietatea mea nu are de ce sa imi ceara certificat sau sa pateasca ceva perosana care a montat .. Va multumesc
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Persoana care a instalat sistemul de supraveghere intruneste conditiile prevazute de legea mentionata,referitor la licenta ?
Conditionat de locatia unde este instalat sistemul de supraveghere ,verificati HCLM,prin care anumite autoritati locale impun conditii/restrictii speciale
Ultima modificare: Marți, 27 August 2013
ynocentta, utilizator
Nu intruneste nici eu ajutat-o la montare si asta a fost tot ... nici nu stiu cum sa procedez .

Va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Supraveghere magazin mixt Adrian1994 Adrian1994 Salutare, doresc sa instalez un sistem de supraveghere intr-un magazin mixt, de ce am nevoie si cum trebuie sa procedez? p.s. magazinul mixt este pe un ... (vezi toată discuția)
Camera supraveghere auguratrix auguratrix Buna ziua, am un magazin si as vrea sa stiu daca pot instala o camera de supraveghere cu ip, fara sistem de alarma, si daca nu la cine trebuie sa apelez pentru ... (vezi toată discuția)
Avize si autorizatii necesare montare sisteme supraveghere Dl_Sandu Dl_Sandu Revin cu intrebarea: o Intreprindere individuala, fara angajati, momentan cu activitate de 2 ani in repararea calculatoarelor,echipamentelor periferice, ... (vezi toată discuția)