avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 194 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Avize si autorizatii necesare montare sisteme ...
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Avize si autorizatii necesare montare sisteme supraveghere

Revin cu intrebarea: o Intreprindere individuala, fara angajati, momentan cu activitate de 2 ani in repararea calculatoarelor,echipamentelor periferice, telefoane, titular licentiat in automatica si informatica aplicata pot obtine autorizare pentru montare sisteme de supraveghere ?Care sunt demersurile necesare?
Cel mai recent răspuns: Dl_Sandu , utilizator 20:30, 27 August 2013
Legea nr 333/2003 preizeaza concret ce inseamna sisteme de alarmare impotriva efractiei...si specifica clar ca este vorba si de sistemele de supraveghere video.
Montajul de sisteme de supraveghere video fara licenta se pedepseste penal.
trebuiesc priecte avizate de IGPR vezi H.G. 1010/2004 si Dispozitia IGPR 422/2006: proiectele ce trebuiesc avizate sunt: - obiective strategice
- unitati financiar-bancare
- institutii de interes public: gari, autogari, primarii, scoli, gradinite
- cazinouri
- case de schimb valutar si amanet
- magazine de bijuterii
- magazine de produse electronice si calculatoare
- casieriile
- magazine comerciale
- supermarket-urile
- magazine de arme si munitii
- spatii de comercializare a produselor petroliere
- detinatorii de produse ori substante toxice: depozite, farmacii

Licenta se obtine dupa verificari amanuntite ale IGPR-ului si cu acordul SRI

In cazul sistemelor de supraveghere,inregistrarile stocate intra sub incidenta legi nr 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date.


Multumesc mult pentru raspuns, sa inteleg ca functionand ca I.I. pot obtine licenta numai pentru instalarea unor astfel de sisteme in locuinte si anexe fara afi nevoie de proiecte avizate de IGPR?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Supraveghere magazin mixt Adrian1994 Adrian1994 Salutare, doresc sa instalez un sistem de supraveghere intr-un magazin mixt, de ce am nevoie si cum trebuie sa procedez? p.s. magazinul mixt este pe un ... (vezi toată discuția)
Camere de supraveghere orsaia2006 orsaia2006 Vrem sa montam camera de supraveghere in cadrul unei asociatii de proprietari (parterul blocului)ce prevede legislatia.????Comitetul executiv a aprobat ... (vezi toată discuția)
Obligativitate sisteme de alarmare si supraveghere video tinutz tinutz la un spatiu de aproximativ 35 m patrati trebuie sistem de alarma si video,legea care atesta (vezi toată discuția)