Bună ziua!
sper să pot primi un răspuns de la experţii acestei paginii şi mulţumesc anticipat.
- Problema: prin decizia de partaj mi s-a acordat 70% din apartament şi alte bunuri.
Cei 30% care-i revin fostului soţ trebuie sa-i plătesc în decursul a 6 luni.
În momentul de faţă, şi de cca. 3 ani (cât a durat procesul de partaj), fostul soţ a locuit în apartament şi nu mi-a permis accesul în apartament, ceea ce face şi în momentul de faţă.
Eu nu dispun de suma pe care trebuie să o achit pentru cei 30% care-i revin şi nici nu pot intra în apartament cu eventuali cumpărători în vederea vânzări acestuia. Mai mult fostul soţ, din nou, nu a plătit contravaloarea întreţinerii de la bloc, care se ridică deja la o sumă la care apartamentul poate fi scos la licitaţie de către administraţia blocului.
Cum să procedez, ce pot face?
Din pacate, va trebui sa va judecati iar cu fostul sot!
Probabil o actiune in pretentii, probabil o actiune in care sa se constate o echivalenta intre datoriile la intretinere si lipsa de folosinta a imobilului si sulta pe care o datorati ...
Trebuie sa discutati cu un avocat si trebuie foarte bine analizata problema pentru a sti exact ce tip de actiune trebuie promovata.