avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

Buna ziua,
Mostenesc un apartament de la cineva cu care nu sunt ruda de sange dar care a facut testament notarial prin care mi-a lasa imobilul dupa moartea sa (este inca in viata). Imobilul a fost dobandit impreuna cu sotul sau care este acum decedat . Cei 2 soti au incheiat la notar un testament prin care isi lasau unul altuia intreaga avere in caz de deces.
Intrebarea mea este daca in aceste conditii ma pot ataca rudele de sange(nu exista copii, ci doar rude mai indepartate si un nepot de frate)?
Exista un alt act notarial pe care l-am putea incheia acum cat este in viata pe care sa nu-l poata ataca neamurile dupa deces?
Cel mai recent răspuns: Liliana Gavril , Consultant credite si finantari 20:55, 26 August 2013
rudele pot ataca testamentul,dar va aparati
Dar pot face alt act care sa nu poata fi atacat?
Multumesc !
Act de vanzare-cumparare cu clauza de uzufruct, eventual si de intretinere, depinde de conditiile stabilite intre voi (ca sa fie si proprietarul linistit ca nu-l scoateti afara din casa) si nu mai aveti de ce sa va ingrijorati. Trebuie doar sa verificati daca imobilul este intabulat in integralitatea lui pe numele sotului care este in viata. Daca nu, luati legatura cu un notar, puneti-i la dispozitie toate actele si explicati-i care este situatia si va sti sa va indrume si sa faca actele legale necesare pentru a se putea face o astfel de tranzactie.
Ultima modificare: Luni, 26 August 2013
Liliana Gavril, Consultant credite si finantari

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua ! avem o situație legată de vecinii noștri, care ... Andreea Zrno Andreea Zrno Bună ziua ! Avem o situație legată de vecinii noștri, care sunt destul de în vârstă , însă nu au copii. Acestia dețin o casă și curte și 2 ... (vezi toată discuția)
Cum sa mostenesti incat rudele sa nu-l poata ataca ? szepi1 szepi1 Buna ziua ! Sunt viitorul mostenitor din motive de incredere si cunostinta, insa fara relatie de rudenie. Casa este pe numele doamnei, domnul are un nepot ... (vezi toată discuția)
Testament/contract vanzare cumparare/donatie? claudia_petre claudia_petre Buna ziua. Ingrijesc o femeie in varsta care doreste sa imi lase locuinta. Mentionez ca are nepoti din partea surorii. Va rog sa imi spuneti ce act trebuie ... (vezi toată discuția)