avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 212 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Retrogradare de pe functia de sef serviciu pe functia ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Retrogradare de pe functia de sef serviciu pe functia de bibliotecar

Urmare a aparitiei OUG 77 din 2013 am fost retrogradata de pe functia de sef serviciu pe functia de bibliotecar, desfi functia de conducere nu a fost desfiintata. Ma poate sfatui cineva ce pot sa fac ??
Cel mai recent răspuns: loara123 , utilizator 13:35, 27 August 2013
Puteti doar sa contestati decizia luata de catre angajatorul dvs.
Trebuie sa ne dati mai multe detalii.
1. Ce scrie in actul administrativ prin care v-au retrogradat din functia de sef serviciu?
2. Serviciul are nevoie de 7 posturi de executie pentru a exista. Exista 7 posturi de executie? In caz contrar se desfiinteaza serviciul si implicit functia de sef serviciu.
3. In ce s-a transformat servicul? In birou? A fost inglobat in alta structura?

In mod normal dvs vi s-a aplicat art 3 alin 4 OUG 77/2013, conf caruia in situatia in care, prin aplicarea prevederilor art. 1, 2 si alin. (1)-(3) din prezentul articol, se desfiinteaza o functie de conducere ocupata, se transforma postul propriu al persoanei intr-o functie de executie corespunzatoare studiilor si conditiilor de vechime ale acesteia.

Functia de conducere pe care o ocup, de sef serviciu, nu a fost desfiintata. A fost desfiintata o functie de director adjunct, acea persoana a fost trecuta pe functia de sef serviciu pe care o ocup eu si eu am fost trecuta la bibliotecar. Mentionez ca nu existau motive temeinice si legale pentru a fi data jos de pe functi, nici referate, nici evaluari mai jos de foarte bine. In dispozitie este trecut textual - se incadreaza pe functia de bibliotecar incepand cu 1 septembrie 2013.
Acea decizie pe care ati primit-o. asa cum v-am spus, se poate contesta potrivit legislatiei in vigoare.
Cum pot sa o atac ? si nu este decizie ci dispozitie

Alte discuții în legătură

Desfiinþarea posturilor publice vacante ºi a celor ocupate szabozsolt1 szabozsolt1 Va rog sa ma ajutati un raspuns, nici cei de la ANFP si nici Agentia Nationala... nu a putut sa imi ofere un raspuns clar. Guvernul a anuntat adoptarea ... (vezi toată discuția)
Conditii acordare spor sef birou sau sef serviciu ElenaMarc ElenaMarc Lucrez la o scoala gimnaziala pe postul de contabil sef, incepand cu 1 ianuarie 2014 mi-a fost taiat sp. de conducere pe baza OUG 77/2013 si a Legii bugetului ... (vezi toată discuția)
Calcul numar functii de conducere conf oug 77/2013 DIANA_RU DIANA_RU Cum se stabileste numarul functiilor de conducere conf. OUG 77/2013 in cazul unei primarii, ex : numar total de posturi aprobate - 180 din care : 1 Primar, 2 ... (vezi toată discuția)