avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 621 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Donare autoturism catre ONG - Procedura
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Donare autoturism catre ONG - Procedura

Buna ziua,

Apelez la bunavointa dvs. pentru informare cu privire la procedura de inmatriculare,impunere a unui autoturism provenit din Germania, donat de proprietar PF roman catre ONG.

Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Boldea , utilizator 16:09, 3 Septembrie 2013
Nu exista nici o diferenta si nici o scutire fata de o tranzactie obisnuita.
Doar pentru masini adaptate persoanelor cu dizabilitati cred ca mai exista scutiri de taxe.
Va multumesc pt. raspuns, insa nu este vorba de o tranzacite ci de un act de donatie, iar conf. OUG 9/2013

"Art.8. Timbrul nu se plăteşte atunci când autovehiculele sunt:
lit. b) acordate instituţiilor de învăţământ, sănătate şi cultură, ministerelor, altor organe ale administraţiei publice, structurilor patronale şi sindicale reprezentative la nivel naţional, asociaţiilor şi fundaţiilor de utilitate publică, de către guverne străine, organisme internaţionale şi organizaţii nonprofit şi de caritate, prin donaţii sau finanţate direct din împrumuturi nerambursabile, precum şi din programe de cooperare ştiinţifică şi tehnică",

vroiam sa aflu daca e necesara vreo procedura speciala in aceasta situatie.

Stima.
Pai exista o contradictie mare intre cele doua mesaje ale Dvs. In primul precizati ca donatorul este o persoana fizica romana, si donatarul (beneficiarul) un ONG, fara a mentiona ca acel ONG ar avea o calitatre speciala , iar in al doilea mesaj citati un text de lege care prevede scutire de timbrul de mediu pentru o situatie in care se pare ca nu va incadrati: Prevede ca donator trebuie sa fie un guvern strain, o organizatie internationala sau un ONG (deci nu o persoana fizica) iar ONG-ul beneficiar al donatiei trebuie sa faca parte din lista, deocamdata destul de restransa, a ONG-urilor carora Guvernul le-a acordat statutul de ”utilitate pubica” conform prevederilor din OG 26 / 2000 sau care au primit-o implicit conform unor acte normative speciale ex Legea 69 / 2000 daca ONG-ul in cauza este federatie sportiva nationala... Va rog clarificati situatia...
Am interpretat gresit articolul de lege, apreciez raspunsul Dvs.
Toate cele bune!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatie auto catre ong. se mai plateste taxa de mediu? scarlat_ramona scarlat_ramona Buna ziua, Sunt cetatean roman, rezident in Italia si doresc sa donez masina inmatriculata in Italia catre un ONG in Romania. In aceste conditii, la ... (vezi toată discuția)
Taxa auto andreyc1986 andreyc1986 se poate inmatricula o masina fara plata taxei daca se face act de donatie? (vezi toată discuția)
Taxa la inmatricularea auto pe fundatie Pop Ana Maria Pop Ana Maria Conform articolului 8 din noaua taxa auto pe 2012, lit B:(1) ''Taxa nu se plateste atunci cand autovehiculele sunt: b) acordate institutiilor de ... (vezi toată discuția)