avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 663 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Donatie auto catre ONG. Se mai plateste taxa de mediu?
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Donatie auto catre ONG. Se mai plateste taxa de mediu?

Buna ziua,
Sunt cetatean roman, rezident in Italia si doresc sa donez masina inmatriculata in Italia catre un ONG in Romania. In aceste conditii, la inmatriculare in Rom, ONG ul respectiv mai plateste taxa de mediu? sau este scutita?


Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Dan Cozma , Consilier juridic 14:08, 5 Martie 2014
Art. 8 din Legea nr.9/2013
Timbrul nu se plateste atunci cand autovehiculele sunt:

b) acordate institutiilor de invatamant, sanatate si cultura, ministerelor, altor organe ale administratiei publice, structurilor patronale si sindicale reprezentative la nivel national, asociatiilor si fundatiilor de utilitate publica, de catre guverne straine, organisme internationale si organizatii nonprofit si de caritate, prin donatii sau finantate direct din imprumuturi nerambursabile, precum si din programe de cooperare stiintifica si tehnica;

Deci trebuie platita taxa, donatia facandu-se de catre o persoana fizica .
Multumesc!
Cu placere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa auto andreyc1986 andreyc1986 se poate inmatricula o masina fara plata taxei daca se face act de donatie? (vezi toată discuția)
Taxa la inmatricularea auto pe fundatie Pop Ana Maria Pop Ana Maria Conform articolului 8 din noaua taxa auto pe 2012, lit B:(1) ''Taxa nu se plateste atunci cand autovehiculele sunt: b) acordate institutiilor de ... (vezi toată discuția)
Auto donat catre un ong dennisnic dennisnic Daca un ONG primeste ca donatie din partea unui cetatean strain (olandez) un autoturism care este procedura de inmatriculare ? Va mai plati taxe de ... (vezi toată discuția)