avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 798 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Traduceri Stampila care imita semnatura olografa, legala sau nu?
Discuție deschisă în Traduceri

Stampila care imita semnatura olografa, legala sau nu?

As dori sa stiu daca este legala folosirea stampilei care imita semnatura olografica?
Cel mai recent răspuns: Laura Ciobeica , moderator 15:14, 2 Septembrie 2013
Trebuie sa stiti ca nu reprezinta semnatura. Asadar, nu are aceleasi efecte legale ca si semnatura, e doar o imitatie. Nu cred ca exista prevedere egala care sa o interzica, dar nu e valabila ca si semnatura.

Pai daca nu este interzisa, si nu este nici o prevedere legala care sa o interzica....de ce nu se poate folosi?
Pe mine ma intereseaza in cazul traducerilor. Este nevoie ca sa punem stampila si semnatura la imbinarea a 2 pagini (stampila si semnatura de legatura). Ma gandesc ca ar fi mai practic cu o astfel de stampila dar nu stiu exact prevederile legale in acest caz....
Se spune ca ceea nu este interzis de lege este permis.
In cazul de fata, semnatura olografa a traducatorului aplicata pe traducerile certificate de acesta trebuie sa fie consemnate "in original". Daca s-ar realiza o stampila cu semnatura traducatorului, aceasta nu ar mai fi "in original" si acest lucru ar putea duce la contestarea traducerii inscrisului, anularea documentelor traduse oficiale, etc.
Orice mod de copiere si imprimare a semnaturii, din punctul meu de vedere, reprezinta o copie iar copiile nu au valoare legala nicaieri.
L.C.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Traducator autorizat Miriam1980 Miriam1980 Buna ziua. Lucrez in cadrul unui grup de firme ca si functionar economic dar tocmai am obtinut autorizatia de traducator pentru engleza. In cadrul firmei sunt ... (vezi toată discuția)
Certificare traduceri trimise prin e-mail - protejare conþinut. lacrima2 lacrima2 Buna ziua, Sunt traducator PFA. Pentru traducerile trimise prin e-mail unei firme din alt oras, trebuie sa-mi pun semnatura pe documentul tradus? Daca da, ... (vezi toată discuția)