avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 602 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Traduceri Traducator autorizat
Discuție deschisă în Traduceri

Traducator autorizat

Buna ziua. Lucrez in cadrul unui grup de firme ca si functionar economic dar tocmai am obtinut autorizatia de traducator pentru engleza. In cadrul firmei sunt foarte multe traduceri care trebuie traduse de un astfel de traducator. Intrebarea mea este in ce conditii pot sa-mi folosesc stampila pe aceste traduceri? Trebuie sa ma inregistrez ca si PFA sau pot sa-mi desfasor activitatea ca si traducator in-house.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Laura Ciobeica , moderator 15:46, 23 Mai 2016
Inteleg ca aveti autorizatie emisa de Ministerul Justitiei asadar, raspunsul de mai jos este pentru acest caz.
In conditiile in care traducerile nu necesita incheiere de certificare si implicit legalizare, puteti presta servicii de traduceri in-house insa, retineti ca, prin efectul legii 178/1997, ar trebui sa va inregistrati ca profesie liberala la Administratia Financiara de care apartineti prin depunerea formularului 070, obtineti codul de identificare fiscala, achizitionati registrele obligatorii prevazute de codul fiscal, facturier+chitantier si prestati activitatea de traduceri in cadrul firmei pe baza unui contract de prestari servicii de traduceri, pe baza de abonament sau la lucrare, emitand factura pentru fiecare prestare a serviciului.
XII. DESFÃSURAREA ACTIVITÃŢII
PROCEDURA ÎNREGISTRÃRII LA ORGANELE FISCALE

Din dispoziţiile legale rezultă că o persoană fizică, în scopul desfăşurării activităţii de traducător şi interpret autorizat în condiţiile Legii nr. 178/1997, se poate înregistra la organele financiar-fiscale ca persoană fizică autorizată (PFA).
Potrivit art. 6 alin. (7) din Regulamentul de aplicare a Legii nr. 178/1997 pentru autorizarea şi plata interpreţilor şi traducătorilor folosiţi de Consiliul Superior al Magistraturii, de Ministerul Justiţiei, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Direcţia Naţională Anticorupţie, de organele de urmărire penală, de instanţele judecătoreşti, de birourile notarilor publici, de avocaţi şi de executori judecătoreşti, aprobat prin Ordinul ministrului justiţiei nr. 1054/2005, listele cuprinzând traducătorii şi interpreţii autorizaţi vor fi comunicate şi Ministerului Finanţelor Publice, în vederea impozitării persoanei fizice autorizate.

[ link extern ]

De asemenea, la obtinerea autorizatiei de la Ministerul Justitiei se prevede ca in termenul recomandat de 60 de zile de la emiterea acesteia sa va inregistrati la Tribunalul local in Registrul Traducatorilor Autorizati cu datele Dvs, copia autorizatiei si C.I., amprenta stampilei si modelul de semnatura ce le veti folosi la certificarea traducerilor.
L.C.
Ultima modificare: Luni, 23 Mai 2016
Laura Ciobeica, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizaþia de traducãtor ºi obligaþia de a profesa TARATACRRISS TARATACRRISS FIICA MEA TOCMAI A OBTINUT AUTORIZATIA DE TRADUCATOE DE LA MJ SI NU DORESTE SA PROFESEZE INCA.ESTE OBLIGATA SA-SI DESCHITA PFA IN 60 DE ZILE SAU ACEASTA ... (vezi toată discuția)
Specimenul de semnãturã al traducãtorului la notar CONSULTING TRADUCERI JURIDICE 0735643109 CONSULTING TRADUCERI JURIDICE 0735643109 daca o firma de traduceri are nevoie ca un colaborator sa depuna specimenul de semnatura la notar, cui ii revine obligatia de plata a acestui act la notar , ... (vezi toată discuția)
Autorizaþie de traducãtor obþinutã în 2005. ce trebuie fãcut pentru a funcþiona legal? ioana_7_fr ioana_7_fr Buna ziua! Sunt traducator autorizat din 2005,cand am obtinut autorizatia de traducator de la Mnisterul de Justitie.M-am inregistrat la Finante si in fiecare ... (vezi toată discuția)