avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Contestatie la executare bunuri in leasing
Discuție deschisă în Executare silită

Contestatie la executare bunuri in leasing

Buna ziua.Va rog sa ma ajutati intr-o speta legata de un contract de leasing.In anul 2006 societatea de leasing a incheiat doua contracte de leasing pentru aceleasi bunuri-autotractor +semiremorca- cu doi utilizatori diferiti,unul persoana fizica si celalalt persoana juridica.Persoana fizica a ajuns in faza de executare silita ,respectiv de restituire a celor doua bunuri INSA BUNURILE SUNT IN POSESIA persoanei juridice la sediul acesteia.Intrebarea este:Poate executorul sa ridice bunurile de la persoana juridica in conditiile in care persoana fizica este executata silit si somata sa le predea.Contractele de leasing sunt incheiate in perioade diferite si au numar de inregistrare diferit.In dosarul de executare silita s-a incuviintat ridicarea bunurilor de la persoana fizica debitoare retinindu-se ca contractul incheiat cu acesta reprezinta titlu executoriu.As aprecia daca mi-ati raspunde urgent .Va multumesc.Apropo ,eu sunt persoana juridica in cauza.
Cel mai recent răspuns: titiana32 , utilizator 12:09, 28 August 2013
Se pot sechestra bunurile indiferent in posesia cui se gasesc (persoana fizica sau juridica). Executorul judecatoresc va cere instantei de executare incuviintarea autorizarii de patrundere in spatiul unde se gasesc bunurile si va proceda la sechestrarea si eventual ridicarea acestora.
dar persoana juridica detine bunurile in baza unui contract de leasing care nu a fost reziliat si nu face obiectul executarii silite ,atunci ???

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executorul mă amenință că îmi execută silit bunurile pentru care nu am chitanțe din cauza unei datorii a mamei mele, care locuiește la mine. e corect așa ceva? mitik90eco mitik90eco Buna ziua, mama mea locuiește la mine de vreo 10 ani, a avut o rata care nu o mai poate achita și a venit un executor peste noi. Acest executor m-a ... (vezi toată discuția)
Executare silita parti sociale. dislexic dislexic 1)X este asociat unic la un SRL. Ca persoana fizica, a contractat un credit la banca. Banca se poate adresa executorului judecatoresc in scopul executarii ... (vezi toată discuția)
Aplicarea sigiliului in cazul unui imobil andrada_sb andrada_sb Buna ziua.Am nevoie de cateva lamuriri de la dumneavoastra. In cazul executarii silite ce are ca obiect predarea unui bun imobil, respectiv o casa, dupa ... (vezi toată discuția)