avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 549 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... FONDURILE EUROPENE -- pentru cine, pentru ce si cum?
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

FONDURILE EUROPENE -- pentru cine, pentru ce si cum?

Deschid aceasta tema de discutie pentru ca activitatea de intocmire si implementare a proiectelor cu (co-)finantare europeana, strans legata de domeniul juridic, se bucura de un interes tot mai crescut, inclusiv in randul specialistilor in drept, care doresc sa investeasca in diverse domenii ori au clienti care isi manifesta asemenea intentii.
inclusiv pentru cei care doresc sa deschida un lant de birouri ale aceluiasi cabinet de avocatura in mediul rural.
Putem astfel, aici, sa discutam (intrebare, raspuns sau pur si simplu opinii) despre aspecte referitoare la proiecte in general (etape, conditii, termene, costuri, proceduri de achizitie), dar si la proiecte pe domenii de finantare (I.M.M.-productie si servicii, agricultura-zootehnie, turism, mediu, educatie, comunicatii etc.).
De pilda, stiati ca inclusiv pentru cei care doresc sa deschida un lant de birouri ale aceluiasi cabinet de avocatura in mediul rural exista fonduri europene (se pot primi 70% din costurile fara TVA ale dotarii si amenajarii unor astfel de birouri).
Iar exemplele pot continua si chiar este de preferabila sa se intample asta pentru a putea participa la un util schimb de idei intr-o afacere cat se poate de palpabila si profitabila.
Cel mai recent răspuns: Sov Consulting , Consultant credite si finantari 16:13, 11 Mai 2009
Si eu sunt interesata de obtinerea de fonduri U.E.,am vorbit cu un consultant la telefon de pe la Bucuresti (eu sunt din Iasi)si mi-a dat numai vesti bune.Ideea mea este de obtinerea de fonduri U.E. pt constructia unui restaurant in mediul rural.Mi-a spus ca este un proiect eligibil si o sa mai vorbim .Din pacate nu m-a mai sunat,dar nu ma descurajez am sa caut pe altcineva care sa ma ghideze in obtinerea unui astfel de fond!
AM FOARTE MULTE INTREBARI SI DACA MA PUTETI lumina la unele dintre ale v-as fi foarte recunoscatoare!Imi doresc foarte mult sa reusesc pentru ca sunt sigura ca ar iesi ceva frumos si util pentru comunitatea din acea zona rurala si nu in ultimul rand as putea si eu sa lucrez intr-un domeniu in care imi face deosebita placere!
Încep cu o paranteză: am făcut faculta la Iaşi. Fain tare o fost!
Referitor la solicitare, aveţi tot sprijinul firmei noastre.
Drept dovadă, vă rog să descărcaţi ghidul solicitantului pentru banii europeni care se dau pe afacerea pe care doriţi să o faceţi dumneavoastră, de la următoarea adresă: [ link extern ]
(Ghidul este primul fişier în format PDF din lista de documente de pe pagina respectivă).
După ce citiţi ghidul veţi avea răspunsuri la anumite întrebări, dar veţi avea şi întrebări noi.
Pentru siguranţă, vă rugăm să ne sunaţi la 0731.870.195 şi să ne scrieţi la manager@sovconsulting.ro.
Atenţie: vor fi două sesiuni de depunere de proiecte precum al dumneavoastră, probabil în mai şi septembrie-octombrie!
Este bine să ne grăbim.
Multumesc pentru promtitudine,va voi suna cu siguranta,in cel mai scurt timp posibil.
Ma ajutati furnizandu-mi normele metodologice de aplicare a OG 46 /2007?
Multumiri anticipate.
Normele metodologice la Ordonanţa Guvernului nr. 46/2007 sunt publicate în Monitorul Oficial al României nr. 61 din 2 februarie 2009.

Alte discuții în legătură

Fonduri europene nerambursabile/rambursabile X200 X200 Posed o societate care a incheiat anul 2010 cu un profit mare si ca urmare indeplinete conditiile fiscale de a primi fonduri europene ... (vezi toată discuția)
Oferta_colaborare_consultanta razvan.vastea razvan.vastea DELADA (firma specializata in consultanta proiecte europene) cauta colaboratori cu relatii in mediul de afaceri pentru identificarea firmelor ce doresc sa ... (vezi toată discuția)
Fondurile europene -- sunt disponibile pentru start-up? Sov Consulting Sov Consulting Raspunsul este: pentru anumite afaceri si in anumite conditii fondurile europene sunt disponibile si unor societati comerciale noi (fara activitate economica ... (vezi toată discuția)