avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 573 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Fonduri europene, finanţări ... FONDURI EUROPENE NERAMBURSABILE/RAMBURSABILE
Discuție deschisă în Fonduri europene, finanţări nerambursabile, grant-uri

FONDURI EUROPENE NERAMBURSABILE/RAMBURSABILE

Posed o societate care a incheiat anul 2010 cu un profit mare si ca urmare indeplinete conditiile fiscale de a primi fonduri europene rambursabile/nerambursabile.I nacdrul acestei societati ( este srl) doresc sa implementez un proiect pentru o tehonologie care prelucreaza deseuri vegetale,cum ar fi rumegusul si deseuri de mase plastice de tipul polietilena/polipropilena/PET,pe care le transforma in tr-un material de constructii de exceptie cu costuri foarte mici. Intrebarile ar fi:
1.avand in vedere ca tehnologia este in fond una de depoluare a mediului ce tip de fonduri europene as putea primi?
2. care ar fi valoarea acestui ajutor daca valoarea de investitie este de cca.300 000 euro?
3.Pot primi si fonduri nerambursabile guvernamentale ? Conform carei Legi? In ce cuantum?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Holda Finance , Consultant credite si finantari 10:13, 6 Februarie 2011
vezi1. POR -Axa 4 - Sprijinirea dezvoltarii mediului de afaceri regional si local;
4.1 Dezvoltarea durabila a structurilor de sprijinire a afacerilor de importanta regionala si locala
. Valoarea totală a proiectului (suma cheltuielilor eligibile şi neeligibile) este cuprinsă între 1.700.000 şi 85.000.000 lei.
2. POSCCE -AXA 1 – Un sistem inovativ si eco-eficient de productie
1.1. Investitii productive si pregatirea pentru concurenta pe piata a intreprinderilor, in special IMM-uri;
Operatiunea 111. Sprijin financiar in valoare de pana la 1.075.000 lei acordat pentru investitii in IMM-uri
Operatiunea 111. Sprijin financiar cu valoarea cuprinsa intre 1.075.001 lei si 6.450.000 lei acordat pentru investitii in IMM-uri
Deocamdata pentru cele doua programe de pe POSCCE liniile de depunere sunt deschise, dar urmeaza sa se deschida , astfel ca ai timp sa studiezi problema si sa vezi ce fel de program ti se potriveste. Succes!!!!
Incadrarea POR 4.1 pentru acest tip de proiect este -ma scuzati- ridicola. Acel domeniu finanteaza constructia de centre de afaceri (cladiri de birouri destinate inchirierii) sau parcuri industriale / logistice (spatii de productie destinate inchirierii), in timp ce omul intreaba de o activitate de productie.

Pentru activitatea de productie puteti sa accesati finantare nerambursabila de pana la 70% din valoarea eligibila a cheltuielilor. Pentru un proiect din mediul urban ar trebui sa fiti cel putin intreprindere mica, in timp ce pentru un proiect din mediul rural puteti fi si microintreprindere nou infiintata.

Pentru programul POS-CCE startul unei sesiuni va fi in luna februarie, asa ca nu mai este chiar atat de mult timp si ar trebui sa contactati un consultant specializat cat mai curand.
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Februarie 2011
Holda Finance, Consultant credite si finantari
asa e 4.1 e
ridicol
, dar poate merge pe 4.3???? ce spui??? si oricum are nevoie de un consultant; iar un consultant bun, asa acum am vazut multi poate face minuni in cel mai scurt timp; ideea e sa fie indrumati , incurajati si sa faca ceva, asta era ideea cu SUCCES
4.3 are deocamdata buget epuizat. Sa nu ne jucam cu indicativele, am mai auzit de un program si mai propunem, poate ceva se va nimeri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accesare fonduri nerambursabile pentru productie si necesitate consultanta rominaduca rominaduca Buna, Ma intereseaza daca o intreprindere mica ce are ca obiect principal de activitate, comertul cu ridicata al materialelor de constructii, cod ... (vezi toată discuția)
Infiintare service auto marr marr Buna ziua. Pentru a infiinta o spalatorie/service auto cu fonduri EU, in ce program m-as incadra? Mentionez ca nu am avut nicio firma deschisa pana acum si ... (vezi toată discuția)
Fondurile europene -- pentru cine, pentru ce si cum? Sov Consulting Sov Consulting Deschid aceasta tema de discutie pentru ca activitatea de intocmire si implementare a proiectelor cu (co-)finantare europeana, strans legata de domeniul ... (vezi toată discuția)