avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... anulare contract leasing operational
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

anulare contract leasing operational

Societatea SC AAA SRL acorda societatii SC BBB SRL un leasing operational avnd ca obiect un camion. Operatiunea se desfasoara o perioada dupa care se preda camionul si raman restante cateva rate de leasing. Soc. AAA trimite somatie cu plata ratelor restante plus penalizari. La o cercetare atenta BBB afla ca societatea nu este societate de leasing asa cum prevede OG 51 republicata. Startul contractului anul 2007, aprilie.
Este contractul nul? Nulitatea este absoluta? Care este instanta competenta pentru actiunea soc BBB? Punerea in situatia precedenta incheierii contractului inseamna numai restituirea camionului respectiv a ratelor? Daune? Dobanzi?#-o
Cel mai recent răspuns: romobil , utilizator 09:19, 20 Martie 2009
Principiul specialitatii capacitatii de folosinta art. 34, decret 31/1954 . Nulitate absoluta. Nu se restituie ratele platite, pentru ca suntem in prezenta unei exceptii de la principiul retroactivitatii nulitatii. Nici nu ar fi moral sa fie altfel, camionul a fost folosit pana la constatarea nulitatii.
Nu s-a respectat o norma imperativa.
Care este norma legala in ceea ce priveste exceptia de la principiul retroactivitatii nulitatii absolute in cazul invocat de dumneavoastra? Despre moralitate, trebuie avut in vedere ca o operatiune de leasing corect facuta, are o finalitate si anume transferul de proprietate. Norma imperativa prevede ca operatiuni de leasing pot desfasura societatile de leasing, impunand soc. de leasing pers. juridice romane ca obiectul de activitate principal sa fie leasingul precum si un capital minim. Obiectul contractului este de fapt derularea unei operatiuni de leasing si nu inchirierea sau uzufructul camionului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva deductibil contracte de leasing bbn_1982 bbn_1982 Buna. Am cumparat o masina in leasing inainte de 01.05.2009. Pot sa deduc tva-al aferent, sau numai firma de leasing il poate deduce? (vezi toată discuția)
Plangere penala in cadrul executarii silite? Radulescu Violeta Radulescu Violeta In urma cu un an am apelat la o firma de leasing si am \"reusit \" sa iau pe propria firma un autocamion. Datorita caderii pietii transporturilor activitatea ... (vezi toată discuția)
Plata nedatorata? ContSters40598 ContSters40598 Contract de leasing incheiat de catre o SC A pentru un autoturism: SC A intra in faliment. Administratorul SC A care a intrat in faliment isi face intre ... (vezi toată discuția)