avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Plangere CEDO
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Plangere CEDO

buna ziua fratele meu a avut un dosar penal care a urmat o candamnare cu executare ramanand definitiv in noiembrie 2012 iar hotararea de recurs sa motivat in decembrie 2012,as dori daca se mai poate sa facem plangere la cedo ca exista foarte multe motive a fost condamnat pe nedrept va multumesc
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 13:36, 31 August 2013
In opinia mea nu se mai poate sesiza CEDO acum, Curte poate fi sesizata decat dupa epuizarea cailor de atac interne, asa cum se intelege din principiile de drept international general recunoscute si intr-un termen de 6 luni de la data deciziei interne definitive, astfel pot fi luate in calcul doar recursurile normale si efective, nu pot fi luate in considerare recursurile care nu au termene precise si genereaza incertitudine facand inoperanta regula termenului de 6 luni.
De principiu art.35 alin.1(lege 30/1994) nu impune reclamantilor sa fi recurs la procedura de revizuire sau la un recurs extraordinar similar si nu permite prelungirea termenului de 6 luni pe motivul utilizarii unor asemenea cai de recurs, doar daca aceea cale extraordinara de atac ar fi fost singurul recurs judiciar disponibil.
Daca a cost judecat si condamnat in lipsa se poate proceda la o rejudecare dupa extradare.
Dupa aceea ar incepe sa curga un nou termen.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cedo mac6 mac6 Pentru a adresarea unei contestatii la CEDO pot fi folosite hotararile penale comunicate la domiciliu de instante ,doar cu semnatura grefierului si ... (vezi toată discuția)
Plangere cedo mark2k2 mark2k2 Daca o decizie definitiva s-a pronuntat la data de 11 aprilie 2008, dar a fost redactata la data de 2 iunie 2008, care este data pana la care poate fi facuta o ... (vezi toată discuția)
Plangere cedo bcory bcory Buna seara, Ma poate ajuta cineva cu un formular si cu ceva sfaturi pt. a redacta o plangere la CEDO? Fac precizarea ca am luat cunostiinta de durata de 6 ... (vezi toată discuția)