avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 423 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Sot violent
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Sot violent

Violenta domestica imbraca mai multe forme. De la santajuri zilnice, injuraturi, distorsionare a realitatii, punere in pericol a vietii partenerului si a copilului (urlete si amenintari in timp ce partenerul conduce, copiii pe bancheta din spate), amenintari pana la lovituri fizice si calcat efectiv in picioare.
CUM sa demonstrezi asa ceva?! Cum sa vii in instanta cu asa ceva?! Am deja doua accidente vasculare tranzitorii in interval de 3 luni. Copiii sunt permanent expusi unui limbaj si unei atitudini oribile. Problema mai grava e ca distorsioneaza realitatea. Exemplu abstract: "Te rog, da-mi o paine." Replica (urland): "Vrei sa-mi iei totul si sa ma lasi pe drumuri?!?! Nu mai pot trai cu tine in aceeasi casa" samd samd.
Exemplu concret: vara, cald, zi lunga, extenuanta de munca, ma opresc la o terasa (a doua oara vara asta) CU FRATELE MEU. Cand pun fundul pe scaun, sun si spun - sunt acolo, hai si tu. Urlete, scandal, toata seara, in telefon, la terasa, acasa. Am fost facuta betiva (am comandat o bere dupa mai bine de 3 luni in care am facut tratament si nu aveam voie sa ating alcool), mama denaturata care nu-si ingrijeste copiii si ii lasa flamanzi (copiii erau langa mine, la masa, la restaurant, tocmai comandasera mancare) samd samd samd. Sunt lucruri pe care nu stiu cum sa le contracarez. Nu le pot combate pentru ca nu au legatura cu realitatea.
Sunt DISPERATA. Un proces de divort cu partaj costa ENORM, raman fara nimic, desi am intrat cu ceva in casnicia asta.
De unde sa incep sa-mi fac ordine in viata?!
Cel mai recent răspuns: mikas , utilizator 01:04, 9 Septembrie 2013
Doamna, mi-a fost indeajuns sa citesc primele randuri...si celelalte pe sarite...Imi este greu sa citesc tot..
Universul, intregul meu univers se concentra pe "ce vrea el" , adica acea persoana care daca faceam greseala sa ajung acasa cu intarziere de 15 min. fata de cat planifica "EL" , ma calca in picioare, la modul propriu al expresiei. Veneam de la cumparaturi, in brate (de fapt il tineam pe o mana, pe burtica) si in cealalta mana tineam cumparaturile, in timp ce el se scalda in piscina parintilor, pentru ca acolo locuiam. Stiam cu siguranta ca iau bataie, calcata in picioare, nu oricum...In timp ce ma batea, in curte, pe strada, toti vecinii isi gaseau cate ceva de facut! Taiau crengi, pliveau gradini...

Intr-un final, am plecat cu salvarea. Salvarea a chemat si politia.

A regretat multa vreme. Ne-am intalnit, mi-a propus sa ne "impacam"...

La un moment dat am fost tentata sa reiau legtura...A venit doamna de la protectia copiilor si a facut o analiza a relatiei noastre. II dadeam supa calda cu lingura...era racit rau, i-am facut foc,
Doamna de la protectia copilului a spus ca daca tot ma ocul de sanatatea lui (mirata fiind si ea), ar fi bine sa ne impacam. La afirmatia acesteia, "el", tot el, a sarit ca ars, de parca cineva i-ar fi comandat, si a spus ca numai el stie ce are de facut.

Bineinteles ca, la cererea ei, am condus-o spre cel mai apropiat mijloc de transport. Nu vreau sa spun ce mi-a spus sa-i dau cu lingura caeea, in orice caz, nu supa....

A avut de atunci mai multe prietene...A procedat aidoma...

Ma bucur de libertatea pe care o am, chiar daca m-am schimbat mult! Nu mai sunt aceeasi persoana vesela, iubitoare...Ma apar in fiecare moment al vietii mele...
Nu l-am denigrat in fata copiilor! Imi iubesc copiii prea mult ca sa le spun ca ceea ce au vazut este real...nu vreau sa repet greseala lui. Nu i-am gresit cu nimic. Poate doar in gand...

Decizia va apartine!
Ultima modificare: Sâmbătă, 31 August 2013
Herra_, utilizator
Cazurile descrise se muleaza perfect pe tulburarea de personalitate Borderline si persoanele care manifesta acest sindrom mai inainte distrug pe cei din preajma lor, apoi pe ei insisi-sunt predispusi spre suicid.
Trebuie sa parasiti urgent un asemenea individ, inainte ca intr-o criza sa confunde propriul gat cu gatul dumneavoastra.
Draga mikas..........nici un bun nu merita linistea , demnitatea , libertatea ta. Apoi, e vorba si de copii. Le dauneaza grav mediul violent , tipetele, iesirile bruste si nefiresti. Ii sensibilizeaza si in timp ii traumatizeaza . Stiu ca ti-e greu sa te hotarasti , dar , asa cum ti-au mai spus aici si alte persoane, este important ca ai servici si familie care te poate sustine, care te poate ajuta, proteja. Timpul care trece , din pacate, nu va aduce schimbari in bine. Dintr-un motiv sau altul , el va gasi mereu ceva care sa-l nemultumeasca . Fugi....elibereaza-te..!! Sanatatea ta e in pericol...faptul ca te trateaza asa te va face sa ai o stima si un respect de sine scazut , apoi increderea in tine o sa scada , vei deveni nesigura , asta te va afecta in viata ta, se va reflecta in activitatile tale zilnice . Acest abuz fizic si emotional pe care il suporti va lasa urme adanci. De aceea, nu mai pierde vremea , si asa cum ti-au spus si alte persoane , rezolva cu divortul inatai , si apoi cu partajarea bunurilor , lasa sa treaca timp, vindeca-te, putin . sa stii ca intotdeauna sunt pentru refacerea unei relatii, a unei familii, mai ales cand sunt si copii , DAR , cand e vorba de violenta si teroare , spaime si haituieli , cred ca tarie ca asemenea casnicii nu-si au rostul , sunt ca o pedeapsa.
Sper din suflet, sa gasesti puterea sa te hotarasti sa-ti faci o viata mai frumoasa..
La problema pe care o ai exista variate modalitati de a incepe rezolvarea. Pentru inceput poti sa accesezi o consultare privind violenta in familie, si asta pentru a te orienta ce ai de facut mai departe. In continuare poti sa apelezi la un avocat si/sau la un mediator, in functie de cat de mult rezisti cu nervii, cat de bine poti rezolva un divort amiabil, timpul si banii disponibili. Cel mai bine informeaza-te despre toate modalitatile pe care le ai la dispozitie pentru a-ti apara copiii, viata, sanatatea si averea. Si ordinea nu este aleatorie.
Ultima modificare: Luni, 2 Septembrie 2013
Laurentiu Dumbrava, Consilier juridic
Martonze a scris:

Cazurile descrise se muleaza perfect pe tulburarea de personalitate Borderline si persoanele care manifesta acest sindrom mai inainte distrug pe cei din preajma lor, apoi pe ei insisi-sunt predispusi spre suicid.
Trebuie sa parasiti urgent un asemenea individ, inainte ca intr-o criza sa confunde propriul gat cu gatul dumneavoastra.

De ce aproape un diagnostic (apropos, sunteti doctor?) cand toata lumea uita de amenintarea cu divortul in cazul in care nu doresti o consiliere psiho...pentru cupluri. Parerea mea...

Ati incercat sa puneti punctul pe I si sa amenintati ca il parasiti sau chiar sa o faceti si sa ii propuneti ca rezolvare a problemei cautarea unei solutii la un psiholog?

Sindromul Borderline este unul complex si va spun din proprie experienta ca si un psihiatru/psiholog se poate insela. Ex. - eu, varsta de 14 ani, parintii mei speriati ca joc la jocuri de noroc...dus la un psihiatru (matur, cu experienta, conducea un spital), care dupa nici 5 minute m-a diagnosticat cu sindromul respectiv. Curios cum de viata mea decurge totusi excelent (din toate punctele de vedere) fara incidente de acel gen (violenta, nervozitate, distorsionare a realitatii, etc.). Si sa nu uit, in cele 5 minute de discutie, a vorbit 99% din timp doar "expertul" nu si pacientul (adica eu). Inca sunt curios la varsta de acum cum de a ajuns la diagnosticul respectiv :)

Eu cred ca trebuie sa fortati nota un pic si sa apelati si la un tip de santaj, exact ca in cazul minciunilor albe..daca intelegeti ce vreau sa spun. Doar ati spus ca aveti lucruri in comun si nu numai si ca va este teama de un partaj, etc...

Oricum, incercati sa strangeti dovezi = inregistrare convorbiri telefonice mai dure, camera filmat mascata in casa, martori, etc. Toate acestea pot fi acceptate in cazul unui proces intentat pt. violenta domestica, etc., fapt care ati fi uimita cat de mult ar putea sa-l schimbe pe sotul Dvs., asta in cazul in care nu e intr-adevar dus cu pluta cum spunea utilizatorul Martonze si nu inghite amenintarea cu procesul.

Pana la urma, aveti o relatie de lunga durata din cate inteleg. Probabil ca inca exista o legatura emotionala. N-ar fi pacat sa dati cu bata-n balta inainte de a testa si alte solutii?

Succes.
Ultima modificare: Marți, 3 Septembrie 2013
ptar, utilizator

Alte discuții în legătură

Partaj ... dupa o viata de chin... catalina-v catalina-v Buna Ziua, Am citit cateva din problemele legate de partaj care au mai fost postate pe forum, dar nu am gasit un raspuns la problema mea. Dupa 30 de ani de ... (vezi toată discuția)
Divort fara dovezi? irinavasiliu irinavasiliu Am 44 de ani, 2 copii minori si sunt casatorita de 10 ani. De peste 5 ani, am foarte des certuri cu sotul, el acuzandu-ma de infidelitate. Eu pot doar sa ... (vezi toată discuția)
Ce pot sa fac?? Rox2010 Rox2010 Buna ziua!! Sunt casatorita de 5 ani si traiesc in casa soțului meu impreuna cu baiatul de 10 ani si fetița de 5 ani intr-un sat in Banat!! Deși noi nu mai ... (vezi toată discuția)