avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 217 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Audit intern in sectorul public - persoana fizica
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Audit intern in sectorul public - persoana fizica

Buna dimineata !
Am o intrebare : O persoana fizica absolventa a unui curs "Audit intern in sectorul public" comite o ilegalitate daca intocmeste lucrari de audit intern fara a avea certificat de atestare pentru specializarea " Audit intern in sectorul public" - persoane fizice de la Unitatea Centrala de Armonizare pentru Auditul Public Intern ?
Cel mai recent răspuns: Cristi2011 Cristi2011 , Contabil 11:19, 26 Iunie 2015
Buna ziua!

Desi Hot. 1.259/ 12.12.2012 pentru aprobarea Normelor privind coordonarea şi desfăşurarea proceselor de atestare naţională şi de pregătire profesională continuă a auditorilor interni din sectorul public şi a persoanelor fizice este in vigoare incepand cu 03.03.2013 , ea nu poate fi aplicata deocamdată (UCAAPI nu acorda certificatele de atestare pentru specializarea " Audit intern in sectorul public") pentru ca nu a fost constituita Comisia de atestare la nivelul Ministerului Finanţelor Publice. Aceasta se constituie prin ordin al ministrului finanţelor publice.
Referitor la atestarea auditorilor, a fost publicat OMFP 659/2015 pentru aprobarea cadrului general de echivalare a competentelor profesionale necesare pentru obtinerea certificatului de atestare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat de atestare auditor public intern larisa_i larisa_i A reusit cineva sa obtina certificatul de atestare a auditorilor publici interni? Ati avut curs pe Managementul riscurilor sau cursul de Guvernanta ... (vezi toată discuția)
Certificare audit intern audit1 audit1 Buna ziua, Detin certificarea internationala in domeniul auditului intern - CIA = Certified Internal Auditor , emisa de IIA - The Institute of Internal ... (vezi toată discuția)
Auditor public intern s_mari s_mari Un auditor public intern, functionar public, in cat timp de la ocuparea functiei trebuie sa obtina certificatul de atestare a auditorului intern din sectorul ... (vezi toată discuția)