avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 938 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Reziliere contract leasing
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Reziliere contract leasing

buna ziua! am si eu o speta si nu stiu daca e corect sau legal, daca la rezilierea unui contract de leasing fin. prin neplata a mai multor rate, finantatorul a recuperat bunul l-a revandut altei pj prin licitatie, iar pretul de vanzare l-a compensat mai intai cu ratele nefacturate si apoi cu ratele facturate si neachitate;astfel debitorul mai are de plata restul din ratele facturate si neachitate, dar daca compensa mai intai pe cele facturate se mai considera datorie restanta capitalul nefacturat ?In contract se prevede ca "in cazul incetarii contractului din vina utilizatorului...., acesta va returna obiectul in leasing si va plati deindata ratele de leasing restante"
Este corect cum a procedat Finantatorul?

Alte discuții în legătură

Valoarea reziduala la rezilierea contractului de leasing MIHAELA_9 MIHAELA_9 In cazul rezilierii contractului de leasing (din vina utilizatorului - imposiilitatea plaţii ratelor), este legal ca firma de leasing sa solicite plata ... (vezi toată discuția)
Cum sa fac??? bibicu_56 bibicu_56 am facut un leasing acum un an si jumatate. nu mai am bani sa platesc ratele.deja sunt in intarziere cu 3 rate neplatite. cred ca o sa vina sa-mi ia masina. ... (vezi toată discuția)
Rate leasing auto neachitate hagiu petru hagiu petru nu am platit 2rate .dosarul este trimis la o firma de recuperatori.Se poate ajunge la o intelegere cu aceasta firma.Mai am 7 rate de platit (vezi toată discuția)