avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... cum sa fac???
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

cum sa fac???

am facut un leasing acum un an si jumatate. nu mai am bani sa platesc ratele.deja sunt in intarziere cu 3 rate neplatite. cred ca o sa vina sa-mi ia masina. dar as vrea sa pot sa fiu pregatit, in cazul in care valoarea de rascumparare va fi mai mica, decat am eu sa platesc. pe ce baza ma vor putea obliga sa platesc diferenta ramasa? pot sa ma execute la alte bunuri?
multumesc.
Cel mai recent răspuns: bibicu_56 , utilizator 23:31, 8 Martie 2010
~ Conținut șters la cerere ~
multumesc
deci toate ratele platite pana acum se considera un fel de inchiriere. pierd si avansul dat de 30% din valoarea bunului. DAR NU MAI PLATESC NIMIC.
daca duc masina inapoi si o predau pe proces verbal, contractul inceteaza, nu? pentru ca nu mai are obiect. si orice factura ulterioara acestei predari nu are sens. asa este?
Nu este deloc asa.
Daca recititi toate clauzele contractului, veti gasi la rezilierea din culpa dvs. ( culpa dvs. fiind si neplata ratelor) ca platiti toata valoarea contractului , deci nu ramaneti doar fara masina, ci ei vor avea si o creanta pe care o pot materializa prin executarea silita.
Recititi contractul si reveniti cu un mesaj.
Nu luati nici o decizie pripita de a preda masina fara sa va consultati cu un specialist in finantarea tip leasing.
Ceea ce puteti gasi pe acest forum:)
"in eventualitatea incetarii inainte de termen din culpa utilizatorului, inclusiv dar fara a se limita la situatiile de la pct 1-7, utilizatorul va returna imediat obiectul de leasing..va plati ratele restante si primele de asigurare, sumele pt km parcursi(mai mult de 25.000km/an), precum si orice alte sume datorate cf contractului"..asa spune in contractul de leasing..

Alte discuții în legătură

Renuntare contract leasing avraj avraj Am un leasing auto pe cabinet medical, medicina de familie intr-o comuna. Veniturile cabinetului s-au diminuat considerabil in ultimul timp si nu mai pot ... (vezi toată discuția)
Recuperare avans contract leasing Katalynna Katalynna Buna ziua! Am si eu nevoie de un sfat in legatura cu un avans pe care l-am dat pentru a achizitiona o masina in leasing. Am fost executat silit pentru a ... (vezi toată discuția)
Contract leasing gromatchililiana gromatchililiana Buna seara daca ma poate ajuta cineva??? am aflat total intamplator ca firma de leasing a cerut executare silita,eu in calitate de utilizator am primit ... (vezi toată discuția)