avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Lamurire documente dosar Rabla
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Lamurire documente dosar Rabla

Am o intrebare.
Dealer-ul Mazda nu considera ca fiind document care atesta dovada achitarii contravalorii metalelor feroase si neferoase un contract de vanzare cumparare a autoturismului in vederea dezmembrarii si a unei dispozitii de plata stampilata si semnata de unitate, ei cer o adeverinta in acest sens.
Credeti ca este ok?
Societatea care a eliberat voucher-ul considera ca e ok si sustin ca nu au mai avut astfel de solicitari.
Cel mai recent răspuns: adrian1909 , utilizator 17:36, 2 Septembrie 2013
Potrivit OUG 16/2001 agentii economici care achizitioneaza deseuri de la persoane fizice trebuie sa elibereze adeverinta de primire si plata. Dar cum OUG 16/2001 a fost abrogata de legea 211/2011 iar situatia adeverintei respective nu a mai fost mentionata in nici un fel, din punctul meu de vedere nu mai e obligatorie. Dar cum acest document, denumit prescurtat APP - document cu regim special, este utilizat de majoritatea colectorilor din inertie si dupa abrogarea reglementarii respective si dealerii il cer in continuare probabil tot din inertie. In plus Ordinul 1239/2013 care reglementaza programul Rabla 301, nu specifica necesitatea eliberarii APP-ului ci a unui document (nespecificat expres) care sa dovedeasca efectuarea platii. Asadar aveti doua variante: fie convingeti dealarul ca si dispozitia de plata este buna sau convingeti colectorul sa va elibereze un APP
In acelasi context. Daca dealer-ul a acceptat voucher sub forma de mai sus, acum a introdus o clauza in contract prin care in caz de refuz din partea fondului de achitare a contravalorii voucher-ului , cumparatorul autoturismului se obliga sa achite dealer-ului cv voucher-ului. Este legal acest aspect?
Ultima modificare: Luni, 2 Septembrie 2013
adrian1909, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act eliberare achizitie vehicul scos din uz danavls danavls Speta: Punct de colectare deseuri reciclabile. pentru deseurile achizitionate eliberam ADEVERINŢÃ de primire şi de plată materiale reciclabile, odata cu ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! in data de 12. 12.2023 am achizitionat un autoturism ... Cristi855 Cristi855 Buna ziua! In data de 12. 12.2023 am achizitionat un autoturism in valoare de 11600 euro de la un dealer auto din localitatea Targoviste. In prima faza am fost ... (vezi toată discuția)
Un autovehicul neinscris pe numele meu poate fi dat la rabla George-Mihai George-Mihai Buna ziua, Inainte de a ma face de ras ca nu ma pricep, precizez ca am rasfoit \"enternetele\" pe toate partile vreo 5 zile si n-am gasit raspuns. Detin ... (vezi toată discuția)