avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 234 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Probleme cu banca
Discuție deschisă în Executare silită

Probleme cu banca

Daca am contactat un credit bancar de la o anumita banca pentru a-mi cumpara anumite bunuri si la acel moment cand am luat creditul aveam un salariu mare iar acum mi sa diminuat salariul si nu mai pot sa depun banii din mana , iar eu am instiintat in scris banca solicitand totodata ca sa mi se faca poprire pe salariu fiindca lucrez .
Acum m-am trezit acasa cu o hartie prin care ma anunta un executor judecatoresc ca va veni sa-mi execute casa daca nu platesc tot creditul pe care il mai am de dat la banca.
Intrebarile mele sunt :
1. Daca eu am anuntat banca in scris despre aceste probleme referitoare la salariu si am solicitat sa-mi faca poprire pe salariu ,avea dreptul banca sa-mi faca executare silita a casei mele?
2.In cazul in care banca nu doreste sa-mi faca poprire pe salariu executorul judecatoresc poate sa-mi execute casa ,tinand cont ca eu lucrez si am un salariu.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 09:36, 30 August 2013
Ce datorie aveti ?
am luat 300 milioane lei pe 10 ani si mai am de achitat 190 milioane lei iar salariul meu este de 15 milioane
Daca se ajunge la executarea silita si aveti casa in proprietate, v-o pot vinde la licitatie in vederea recuperarii sumei ce o datorati.
Dar daca eu lucrez si am salariu ,nu se poate face poprire pe salariu? ,exista vreo lege in care se stipuleaza ca in loc sa-mi faca poprire pe salariu trebuie ca banca sa recurga la executare silita?
Poprirea pe salariu e si ea una din formele executarii silite, in afara de poprire, pt ca suma e mare, se poate ajunge si la casa. adica n-or sa stea sa recupereze cu taraita cate 500 de lei, cand pot recupera mai repede.
Sumei de 19 mii i se vor adauga cheltuieli de executare vreo 10 %, in plus penalitatile se calculeaza in continuare.
Ultima modificare: Joi, 29 August 2013
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Executare silita- forme executare alexa1305 alexa1305 Am si eu o mare problema.Am o poprire pe 30% din salariu de la una din bancile la care sunt restanta.Acum am primit un \\"avertisment privind declansarea ... (vezi toată discuția)
Imprumut prin notar,executare silita roxanapamfile roxanapamfile in 2007 am imprumutat bani de la o persoana prin contract notarial,urmand sa l achit intr un an ,in 2008 am terminat de achitat datoria,iar acum ma trezesc ... (vezi toată discuția)
Somatie executare silita roberth roberth Buna ziua, m-am tot uitat pe forum dar nu am gasit exact ceea ce ma intereseaza. Am contractat in 2008 un imprumut de refinantare de 54 000 lei la o banca. Am ... (vezi toată discuția)