avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită EXECUTARE SILITA- forme executare
Discuție deschisă în Executare silită

EXECUTARE SILITA- forme executare

Am si eu o mare problema.Am o poprire pe 30% din salariu de la una din bancile la care sunt restanta.Acum am primit un "avertisment privind declansarea executarii silite" de la alta banca la care sunt restanta;intrebarea mea este daca aceasta din urma procedeaza la poprirea asupra veniturilor de pana la 50%, mai poate executa silit si bunurile mobile/imobile?Eu am un venit net intre 900-1000 lei, nu este mare, insa dupa poprire, prima banca s-a oprit acolo;imi opreste 30% din venit si atat; insa cea de-a doua banca m-a amenintat si va recurge concomitent la toate cele trei forme de executare:poprire, si executarea silita a bunurilor mobile si imobile; precizez ca am un automobil pe numele meu;ce pot face pentru a nu-mi lua masina?nu poate recurge la poprire si atat, cum a facut si prima banca?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 10:31, 19 Aprilie 2013
De putut , poate dar probabil ca nu vrea, are interes sa-si recupereze banii cat de repede.
Raspunsul asta nu m-a lamurit deloc...
Creditorul poate cere executorului sa va puna si poprire pe conturile bancare si sa va puna poprire pe salariu si sa va execute silit bunurile aflate in proprietatea dvs pana la concurenta sumei datorate. Nu e tinut de vreo obligatie sa se limiteze doar la poprirea pe salariu.
Daca doriti, incercati sa ajungeti la o intelegere , semnati cu banca un angajament de plata, sa evitati vanzarea masinii la licitatie.
Poate am reusit sa va lamuresc acum.



Ultima modificare: Joi, 18 Aprilie 2013
gi-jane2, moderator
Daca fac un contract vanzare-cumparare la notar, poate fi atacat? macar asa nu mai e pe numele meu si nu mi-o poate lua...
Poate fi atacat, dar daca va miscatti cu talent, nu vor sti ca ati avut masina vreodata si nu au ce sa atace.

Succes,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Primire executare silita elena1986 elena1986 As avea nevoie de un raspuns cat mai rapid! am facut un credit pentru cineva acum ceva timp (aproximativ 2 ani), si de curand am primit acasa scrisoare ca sunt ... (vezi toată discuția)
Poprire pe salar, imobile. ajutor! Nounou123 Nounou123 Bună seara. Lămuriţi mă şi pe mine. În cazul în care cineva care a rămas restant la bancă şi se ajunge în situaţia de a i se pune poprire pe ... (vezi toată discuția)
Executare silita bunuri mobile marilin marilin Am un credit de nevoi personale fara garantii de aproximativ 5000 lei la care nu am platit ratele de 5 luni, sunt bugetar si de cand mi s-a micsorat salariul ... (vezi toată discuția)