avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 832 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Intabulare constructie pe terenul altuia
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Intabulare constructie pe terenul altuia

O societate da inchiriaza unei alte societati un teren. Chiriasul cere acum proprietarului sa modifice actul de inchiriere astfel incat sa se specifice ca va fi proprietatea sa constructia edificata deja pe acest teren, pentru a o putea intabula.
Nu stiu daca e corect sa fac un act aditional la contractul de inchiriere sau un contract de superficie.
La incetarea contractului de inchiriere ce se va intampla cu acea constructie? cui va apartine?
Cel mai recent răspuns: Aura2 , utilizator 16:19, 31 August 2013
Se face un contract de superficie cu termenul pe care îl are şi contractul de închiriere.În acest contract de superficie se prevede, de comun acord al celor 2 părţi, ce se va întâmpla cu construcţia la sfârşitul dreptului de superficie precum şi orice alte clauze, inclusiv un alt termen pentru dreptul de superficie, obligaţiile pecuniare, etc.
Multumesc frumos pentru raspuns, imi este de un real ajutor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de superficie, comodat sau inchiriere? camiha camiha Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta: O societate comerciala vrea sa incheie un contract cu o persoana juridica privata sau persoana fizica pentru ... (vezi toată discuția)
Constructie pe un teren inchiriat tavituva tavituva Am un contract de inchiriere pentru un teren intr-o incinta pentru a construi o spalatorie auto. Pentru ca e un contract pe o perioada mai mare de 1 an, ... (vezi toată discuția)
Accesiune constructie - contract de comodat niky99 niky99 Buna ziua Am facut un contract de comodat pentru terenul meu cu o societate, in contractul de comodat specificandu-se cadurata este " pentru toata durata ... (vezi toată discuția)