avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 742 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... constructie pe un teren inchiriat
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

constructie pe un teren inchiriat

Am un contract de inchiriere pentru un teren intr-o incinta pentru a construi o spalatorie auto. Pentru ca e un contract pe o perioada mai mare de 1 an, primaria mi-a cerut sa prezint si un CF cu dreptul de folosinta/superficie inscris in favoarea mea. Proprietarul nu doreste sa inscrie acest drept in CF (i) pentru a nu fi prejudiciat in cazul unei ulterioare vinzari a terenului si (ii) pentru ca sustine ca nu are recurs si modalitate de a indeparta chiriasul rau platnic sau de rea credinta. Toate aceste lucruri nu pot fi reglementate in contract? Ce solutii sint pentru a iesi din impas?
Cel mai recent răspuns: tavituva , utilizator 09:34, 12 Februarie 2010
se poate reglementa in contract..daca deja contractul exista se poate face act aditional
Buna ziua !
Daca nu ati incheiat un contract de inchiriere a terenului cu constituirea dreptului de superficie, puteti avea mari probleme atat cu autoritatile, dar si cu proprietarul terenului, care intr- o zi va poate spune ca chiar a vandut acest teren. Nu stim ce este stipulat in contractul de inchiriere, ce clauze si termen sunt , dar trebuie avut in vedere ca terenul , ca bun imobil dominant, nu va apartine. Vedeti... de aceea, avocatii, nu au numai atributii de reprezentare in instanta, ci si de consiliere si asistare la intocmirea unor acte juridice.
Cu parere de rau , va pot spune ca, daca actul este un simplu contract de inchiriere pe un anumit termen, iar dumneavoastra ati construit pe acesta , inseamna ca ori aveti o foarte mare incredere in proprietarul terenului, ori nu ati dat dovada de suficienta diligenta.
Un sfat : explicatii proprietarului terenului ca veti nevoie de constituirea unui drept de superficie sau veti fi nevoit sa ajungeti in instanta.
Cu stima !
Inca nu am construit pentru ca ne-am lovit de aceasta problema. Cu alte cuvinte un contract poate sa ii confere proprietarului siguranta ca dreptul de superficie nu va ramine vesnic in CF-ul sau si ca il poate modifica in cazul in care se constata incalcarea obligatiilor de catre chirias. Cum trebuie sa se faca aceasta constatare, in instanta?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Riscul proprietarului daca un chirias construieste o cladire pe teren cu acordul si in numele proprietarului dvd779 dvd779 Buna ziua Sunt un proprietar persoana fizica si doresc sa dau in chirie un teren si hala existenta pe acesta unei persoane juridice printr-un contract de ... (vezi toată discuția)
Constructie spatiu comercial pe teren inchiriat gabriell86 gabriell86 buna ziua! Am nevoie de consilierea dumneavoastra in privinta unui lucru. pentru ca proprietarulunui teren nu doreste sa-l vanda doresc sa inchiriez acel teren ... (vezi toată discuția)
Daune interese revenire precizãri cioarec carmen cioarec carmen În cazul rezilierii unui contract de închiriere pentru neplata chiriei de chiriaş (chiriaşul are construite clăriri pe terenul proprietarului) cum poate ... (vezi toată discuția)