avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 320 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... MARIREA PERIOADEI DE SOMAJ
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

MARIREA PERIOADEI DE SOMAJ

De cand intra in vigoare aceasta marire cu 3 luni a perioadei de somaj?
Eu am somaj pana pe 30 martie , luna aceasta, as putea sa ma incadrez pentru marirea periodei?
Am beneficiat de somaj in calitate de absolvent al unei facultati. Cele 6 luni de somaj stipulate in lege se incheie pe 30. Beneficiez de aceasta majorare? Si ce trebuie sa fac?multumesc
Cel mai recent răspuns: nicoleta40 , utilizator 07:37, 26 Martie 2009
Poti sa obtii certificat medical in perioada de somaj, numai ca acesta nu suspenda perioada de somaj si nu o prelungeste. Certificatul se depune la ALOFM si se calculeaza in procentul cuvenit. Deci nu vei primi nici indemnizatia intreaga.
puteti sa-mi spuneti si mie nr. acestei OUG? Stiu ca era vorba despre un proiect de lege dar nu stiu daca s-a aprobat. Ma intereseaza partea cu scutirile de taxe pentru "somajul tehnic". Multumesc
Nu este specificat numarul acestei ordonante de urgenta , este spus doar ca a fost adoptata, aprobata miercuri.

TOTUSI, NU ARE NIMENI IDEE CAND INTRA IN VIGOARE ACEASTA ORDONANTA?????????
Aveti putina rabdare, aceasta OUG se va publica in cateva zile in M.Of. Nu are numar ca nu a fost publicata.
Va redau de pe Avocatnet.ro un extras din ce s-a scris in legatura cu acesta OUG

OUG adoptata in sedinta de miercuri prevede prelungirea cu 3 luni a perioadei de acordare a indemnizatiei de somaj. Astfel, persoanele ale caror raporturi de munca sau de serviciu inceteaza dupa intrarea in vigoare a ordonantei de urgenta, dar nu mai tarziu de 31 decembrie 2009, vor beneficia de o prelungire cu 3 luni a perioadei de acordare a indemnizatiei de somaj.
De asemenea, pentru somerii care beneficiaza deja de indemnizatie de somaj, perioada de acordare se prelungeste cu 3 luni, de la data pana la care a fost stabilit dreptul respectiv.

Deci, stati fara grija, beneficiati si dvs. de prevederile aceste OUG.
Multumesc de raspuns d-le Valeriu, daca ar fi publicata in cateva zile ar fi ok, dar din cate am vazut poate dura mai mult , eu am somaj doar pana pe 30 martie si daca intra in vigoare dupa aceasta data automat nu mai ma incadrez dar asta-i viata, mergem inainteX-(:)

Alte discuții în legătură

Despre medici daniela5 daniela5 care sunt noile reglementari pt un CMI care isi plateste pensia,cass,prin privinta OG 58? (vezi toată discuția)
Indemnizatia pt cresterea copilului Anca_87 Anca_87 Am o intrebare in legatura cu indemnizatia pt cresterea copilului.Sunt studenta in anul 3 ,la o facultate particulara ,la zi.Pot beneficia de indemnizatie pt ... (vezi toată discuția)