avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 315 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Amenda contraventionala
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Amenda contraventionala

Odata ce PV de contraventie a ajuns la sctia financiara ,la amenzi, dupa cat timp acestia trebuie sa te instiinteze de existenta amenzii?Multumesc pt raspuns.


Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:14, 1 Septembrie 2013
Nu exista un anumit termen. Cei de la Adm .Financiara va trebui sa-l puna in executare in termenul de prescriptie prevazut de C.proc.fisc., astfel:

Art. 131 Începerea termenului de prescripţie
(1) Dreptul de a cere executarea silită a creanţelor fiscale se prescrie în termen de 5 ani de la data de 1 ianuarie a anului următor celui în care a luat naştere acest drept.

(2) Termenul de prescripţie prevăzut la alin. (1) se aplică şi creanţelor provenind din amenzi contravenţionale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda Adycristina Adycristina O amenda contraventionala din anul 2005 se prescrie.Daca persoana nu a semnat nimic de la adm.locala. (vezi toată discuția)
Amenda garda financiara ContSters126873 ContSters126873 buna dimi la cat timp se prescrie o amenda de la garda financiara??(si nu numai dsp,dsv ,finante etc) (vezi toată discuția)
Exista termen de prescriere pentru amenzi rovinieta? magdalenamatei magdalenamatei Exista termen de prescriere pentru amenzi rovinieta? M-am trezit cu mai multe amenzi pentru lipsa rovinieta, despre care am aflat de la administratia ... (vezi toată discuția)