avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 421 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Exista termen de prescriere pentru amenzi rovinieta?
Discuție deschisă în Executare silită

Exista termen de prescriere pentru amenzi rovinieta?

Exista termen de prescriere pentru amenzi rovinieta?
M-am trezit cu mai multe amenzi pentru lipsa rovinieta, despre care am aflat de la administratia financiara cu 8-10 luni intarziere. Desi stiu ca am avut rovinieta pentru masina in perioada in care mi-au aparut amenzile, nu am mai avut cum contesta deoarece intre timp rovinieta expirase, eu am cumparat alta noua si am aruncat bonul de la cea veche. Va rog sa-mi raspundeti la urmatoarele intrebari:
1. Exista un termen de prescriere a amenzilor de acest tip?
2. Amenzile acestea sunt purtatoare de dobanzi?
3. Pot fi data in executare silita de administratia financiara cu costuri de executare silita zero sau ma pot astepta si la niste costuri suplimentare in caz de executare silita?
Multumesc pentru raspunsuri
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:52, 24 Ianuarie 2013
1. Termenul general de prescriere de 3 ani.
2. Nu
3. Da, puteti fi executat silit; niciodata costurile de executare nu sunt zero! Intotdeauna, indiferent de executare, se adauga la debitul initial si costurile cu executarea.
magdalenamatei a scris:

....
1. Exista un termen de prescriere a amenzilor de acest tip?
....




C.proc.fisc., art. 131: Începerea termenului de prescripţie
(1) Dreptul de a cere executarea silită a creanţelor fiscale se prescrie în termen de 5 ani de la data de 1 ianuarie a anului următor celui în care a luat naştere acest drept.
(2) Termenul de prescripţie prevăzut la alin. (1) se aplică şi creanţelor provenind din amenzi contravenţionale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda contraventionala torr10 torr10 Odata ce PV de contraventie a ajuns la sctia financiara ,la amenzi, dupa cat timp acestia trebuie sa te instiinteze de existenta amenzii?Multumesc pt ... (vezi toată discuția)
Amenda itm neplatita, suspendare firma amrad64 amrad64 In oct. 2010 in urma unei reclamatii a unei foste angajate pe care am concediat-o in urma unei lipse in gestiune constatate , am primit o amenda de la ITM pe ... (vezi toată discuția)
Prescriere amenda oprishor oprishor Am primit o amenda de la ONJN dupa cum bine stiti cazul Momentan sunt in judecata cu dansi si am vazut o declaratie a \"sefului\" ONJN in care spune \" sa nu ... (vezi toată discuția)