avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 254 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Pot recupera banii dati cu imprumut prin anul 2004?
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Pot recupera banii dati cu imprumut prin anul 2004?

In 2003- 2004 am dat niste bani cu imprumut unor peieteni si pana acum imi tot spun ca nu au, sa mai astept sa faca rost. Nu am facut nicio chitanta de mana sau notar.
Mai am vreo sansa sa-i recuperez?
Va multumesc foarte mult pt raspuns..!
Ultima modificare: Luni, 2 Septembrie 2013
trope_doi, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 08:50, 4 Septembrie 2013
Nu aveti nici o sansa daca nu aveti dovezi,inscrisuri,contract,etc.

Doar daca va dau banii ca vor ei mai aveti sanse.
Aveati avocati si notari care sa se ocupe de problema.
In viitor asa ar fi recomandabil sa procedati.

2-Termenul general de prescriptie este de 3 ani
Daca imprumutul a fost acordat fara incheiere de forme legale,,daca amiabil nu puteti determina pretinsul "prieten " sa va restituie suma,in instanta nu aveti sanse
Incercati sa obtineti un inscris din partea beneficiarului imprumutului,prin care acesta sa confirme primirea sumei si eventual termenul de restituire
Daca puteti intra in posesia unui astfel de inscris,beneficiati de un nou termen de 3 ani in care,eventual in instanta puteti solicita obligarea acestuia la restituirea sumei sau si la executarea silita
Ultima modificare: Luni, 2 Septembrie 2013
trope_doi, utilizator
Va multumesc fosrte mult, dar slabe sperante am sa-mi dea scris ca i-am dat banii, dar am inregistrate pe telefon niste convorbiri.
Convorbirile nu va ajuta.

Alte discuții în legătură

Se poate recupera o suma mare de bani fara sa fi semnat vreun act doveditor ! laurentiusan laurentiusan Am imprumutat o suma mare de bani unui asa zis ¨prieten¨,fara a semna vreun act,macar de mana cum se zice!!! Gresala mea...,ce sanse sunt sa-mi recuperez ... (vezi toată discuția)
Recuperare datorie Kempes48 Kempes48 Bună ziua. Am mare nevoie de un sfat. Acum aproape 4 ani în septembrie 2013 am împrumutat un fost coleg de serviciu cu suma de 1000 de euro. La momentul ... (vezi toată discuția)
Abuz de incredere dragomirdana dragomirdana Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea speta, intrucat nu stiu cum sa procedez. In luna iulie anul trecut am facut imprumut pe numele meu ... (vezi toată discuția)