avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Se poate recupera o suma mare de bani fara sa fi ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Se poate recupera o suma mare de bani fara sa fi semnat vreun act doveditor !

Am imprumutat o suma mare de bani unui asa zis ¨prieten¨,fara a semna vreun act,macar de mana cum se zice!!! Gresala mea...,ce sanse sunt sa-mi recuperez acei bani,ce demersuri legale pot sa fac? Mentionez ca sunt ceva ani de atunci.Astept cu nerabdare raspunsul dumneavoastra! Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT , Avocat 16:42, 8 Decembrie 2014
Ceva ani inseamna ca ar trebui nu fie mai mult de 3 ani de la data imprumutului pentru ca in caz contrar a intervenit prescriptia. Daca ar fi existat un inscris din care sa rezulte data la care urma sa va restituie imprumutul termenul de prescriptie ar fi curs de la acea data, pentru ca atunci s-ar fi nascut dreptul dvs. de a va adresa instantei. In cazul nostru, neexistand un inscris, termenul de prescriptie curge din ziua urmatoare acordarii imprumutului. Inainte de a face un demers judiciar incercati sa obtineti o recunoastere a faptului ca va datoreaza o suma de bani. In acest sens trebuie sa ii scrieti si sa il intrebati cand va restituie imprumutul.
Sunt aproape 7 ani,am facut mai multe presiuni verbale asupra lui,chiar si printr-o instiintare de la un avocat,dar cum am mai spus ,nu am semnat absolut nimic...,am mers pe incredere cum se spune !
Din pacate sunt sanse foarte mari sa nu mai recuperati nimic,varianta ar fi sa va restituie de buna voie(greu de crezut)sau sa obtineti totusi un inscris prin care recunoaste datoria sau o esalonare de plata pentru a avea probe intr-un eventual litigiu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot recupera banii dati cu imprumut prin anul 2004? mariuca57 mariuca57 In 2003- 2004 am dat niste bani cu imprumut unor peieteni si pana acum imi tot spun ca nu au, sa mai astept sa faca rost. Nu am facut nicio chitanta de mana ... (vezi toată discuția)
Buna seara. am imprumutat fiica ,in urma cu un an, cu o suma ... Lylyca Lylyca Buna seara. Am imprumutat fiica ,in urma cu un an, cu o suma mare de bani. Nu am specificat conditiile returnarii , considerand .ca asa cum am fost ... (vezi toată discuția)
Recuperare imprumut de la persoana fizica ContSters49480 ContSters49480 acum 3 ani am imprumutat o suma de bani unei persoane in baza unui contract de imprumut, prostia mea, fara a-l autentifica la avocat sau notar. Prin contract ... (vezi toată discuția)