avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 947 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie

Buna ziua!
As dori sa aflu daca pentru un an de munca lucrat in cadrul MAPN ( perioada 1990 - 1997) se acorda trei sau sase luni la sporul de vechime. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:44, 3 Septembrie 2013
1. Intrebati la MApN.

2. Din Legea 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice:

Art. 29
(1) Sunt incadrate in conditii deosebite locurile de munca stabilite in baza criteriilor si metodologiei prevazute de legislatia in vigoare la data incadrarii acestora.

(2) In domeniul apararii nationale, ordinii publice si sigurantei nationale, incadrarea locurilor de munca in conditii deosebite, speciale si alte conditii se realizeaza pe baza criteriilor si metodologiei de incadrare prevazute de Hotararea Guvernului nr. 1.294/2001 privind stabilirea locurilor de munca si a activitatilor cu conditii deosebite, conditii speciale si alte conditii, specifice pentru cadrele militare in activitate, cu modificarile ulterioare, si de Hotararea Guvernului nr. 1.822/2004 privind stabilirea locurilor de munca si activitatilor cu conditii deosebite, speciale si alte conditii, specifice pentru politisti, cu modificarile ulterioare.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incadrarea in conditii speciale de munca iulia pinzaru iulia pinzaru Buna ziua, exista vreun temei legal, in baza caruia se poate face incadrarea angajatilor care lucreaza in conditii deosebite de munca in aceasta ... (vezi toată discuția)
Grupa 1 de munca dupa 2001 Lucian_nego Lucian_nego Buna ziua , am grupa 1 de munca intre anii 1991 si 2001 in proportie de 100% in urma unui proces intentat de un grup de 500 colegi, proces cistigat in anul ... (vezi toată discuția)
Decizia iccj nr. 12/ 23.05.2016 POPA GHEORGHE POPA GHEORGHE Daca angajatorii nu au obtinut sau, dupa caz, nu au reinnoit avizele pentru incadrarea locurilor de munca in conditii deosebite, respectiv daca nu sunt ... (vezi toată discuția)