avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 530 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune, NU am actele imobilului din masa ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune, NU am actele imobilului din masa succesorala

Buna ziua,

Am un var primar care a murit in 2009.

Eu sunt singurul mostenitor al lui, a lasat in urma o casa+ teren intr-un sat....

Vreau sa dezbat succesiunea la notar dar:
2 MARTORI AM !!
-Actele de proprietate ale casei(in original) nu sunt de gasit.... Ce pot sa fac?
-Certificat de deces nu stie nimeni daca mai exista, vecinii s-au ocupat de inmormantare dar certificatul nu il are nici unul. Ce pot sa fac?
-CUM dovedesc gradul meu de rudenie cu el? El e fiul fratelui tatalui meu....
-Certificat fiscal pt imobil- mi se poate elibera mie?

Va multumesc.
sunt demersuri pe care trebuie sa le faceti prin avocat.
actele de stare civila dovedesc rudenia, si se gasesc la autoritati publice. si actele pe casa, daca casa este intabulata se regasesc la oficiul de cadastru. nu e chiar asa complicat
O întrebare: aţi acceptat succesiunea în termenul de 6 luni prevăzut de vechiul cod civil?

Mai mult, s-ar putea să constataţi că succesiunea a fost declarată vacantă şi că bunurile din succesiune au fost deja atribuite statului.

Dacă aţi acceptat succesiunea (expres sau tacit), începeţi prin a vă interesa la camera notarilor publici dacă s-a dezbătut sau nu succesiunea.
Buna ziua,

Am acceptat succesiunea tacit...

Am dovada de la Camera Notarilor ca nu s-a dezbatut succesiunea, deci nu a fost declarata vacanta.

Din fericire alte probleme pe langa cele de mai sus nu am in ceea ce priveste aceasta succesiune. Din nefericire am problemele de mai sus.

In vederea rezolvarii acestora va sunt recunoscator pentru toate sfaturile dvs!

Va multumesc.
Pot sa va spun doar ca certificatul fiscal pentru imobilul parte a succesiunii aflate in dezbatere vi se elibereaza destul de usor
Cu actele de stare civila care sa dovedeasca rudenia dvs cu varul mergeti la starea civila pt a vi se elibera un duplicat dupa certificatul de deces. Apoi cereti un istoric de rol fiscal al imobilului sau de carte funciara daca exista pt a afla ce acte de proprietate sunt si cine le a intocmit.

Alte discuții în legătură

Duplicat certificat de deces buna seara, fratele mamei a decedat ... Vlad1968 Vlad1968 Duplicat certificat de deces Buna seara, fratele mamei a decedat de curand (locuia in alta localitate). Ei sunt 3 frati. Al treilea frate detine certificatul ... (vezi toată discuția)
Ce acte trebuie pentru succesiune notariala? danielstroe danielstroe Buna ziua, Am un var primar care a murit in 2009. Eu [b]sunt singurul mostenitor al lui[/b], a lasat in urma o casa+ teren intr-un sat.... [b]De ce ... (vezi toată discuția)
Succesiune. Împãrțirea bunurilor mobile, a pãrților-sociale. vioval vioval Problema nu este un imobil , ci bunurile mobile o masina si o motocicleta pe numele tatalui meu si in plus au si o societate comerciala(un bar) in care ea are ... (vezi toată discuția)