avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 536 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune, NU am actele imobilului din masa ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune, NU am actele imobilului din masa succesorala

Buna ziua,

Am un var primar care a murit in 2009.

Eu sunt singurul mostenitor al lui, a lasat in urma o casa+ teren intr-un sat....

Vreau sa dezbat succesiunea la notar dar:
2 MARTORI AM !!
-Actele de proprietate ale casei(in original) nu sunt de gasit.... Ce pot sa fac?
-Certificat de deces nu stie nimeni daca mai exista, vecinii s-au ocupat de inmormantare dar certificatul nu il are nici unul. Ce pot sa fac?
-CUM dovedesc gradul meu de rudenie cu el? El e fiul fratelui tatalui meu....
-Certificat fiscal pt imobil- mi se poate elibera mie?

Va multumesc.
Pentru rudenie- trebuie sa arat ca tatal meu e frate cu tatal lui?? adica imi trebuie certificatele lor de nastere? Nu le am, ambii sunt decedati de mai bine de 20 de ani... ce fac?

Acte de proprietate imobil- Imobilul este inscris in registrul de inscriptiuni si transcriptiuni, dar ce calitate am eu sa cer chiar si o copie a lor? De ce am nevoie, de duplicat sau de copie?

Va multumesc.

Actele de stare civila sau extrase din registrele de stare civila trebuie obtinute. Trebuie mers de la certificatul de casatorie al parintilor tatalui si fratelui acestuia. Apoi certificate nastere cei doi, certificate de casatorie pt cei doi si certificate nastere dvs si var. mergeti la starile civile unde s au inregistrat nasterile fiecaruia . Este anevoios dar nu imposibil ....
Apoi obtineti certificat deces var duplicat. Puneti dosarul succesoral pe rol Apoi istoric de rol fiscal pt a Vedea ce acte de proprietate sunt si eliberarea unor duplicate sau copii legalizate depinde ce autoritate le a emis.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Duplicat certificat de deces buna seara, fratele mamei a decedat ... Vlad1968 Vlad1968 Duplicat certificat de deces Buna seara, fratele mamei a decedat de curand (locuia in alta localitate). Ei sunt 3 frati. Al treilea frate detine certificatul ... (vezi toată discuția)
Ce acte trebuie pentru succesiune notariala? danielstroe danielstroe Buna ziua, Am un var primar care a murit in 2009. Eu [b]sunt singurul mostenitor al lui[/b], a lasat in urma o casa+ teren intr-un sat.... [b]De ce ... (vezi toată discuția)
Succesiune. Împãrțirea bunurilor mobile, a pãrților-sociale. vioval vioval Problema nu este un imobil , ci bunurile mobile o masina si o motocicleta pe numele tatalui meu si in plus au si o societate comerciala(un bar) in care ea are ... (vezi toată discuția)