avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 496 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Conditii eliberare factura
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Conditii eliberare factura

buna ziua!
am urmatoarea situatie: fiul meu studiaza in ungaria.eu platesc drumul dus-intors si pe baza facturii de la firma de transport academia le deconteaza sumele. am cumparat biletul de autocar si am uitat sa le spun ca am nevoie de factura. mi-au emis un bf. dupa doua zile i-am rugat sa-mi emita si o factura pentru suma respectiva si au facut figuri cum ca trebuia sa spun in momentul achizitiei ca am nevoie de factura. intrebarea mea: exista o data limita sau o prevedere conform careia nu se poate solicita factura mai tarziu, avand si bonul si biletul?
va multumesc pentru ajutor.
Cel mai recent răspuns: Marian Trutan , Contabil 11:42, 3 Septembrie 2013
Potrivit art.155 alin.(9)lit.b). din Codul fiscal si a normelor de aplicare ale acestui articol,persoana impozabila este scutita de obligatia emiterii facturii pentru aceasta operatiune,cu exceptia cazului in care beneficiarul solicita factura. Aceasta prevedere nu face distinctie intre a solicita factura imediat sau ulterior emiterii biletului de calatorie.
Totusi,avand in vedere ca agentul economic emite facturile in permanenta,mi se pare normal ca factura sa se solicite si sa se emita odata cu plata biletului. Pana la urma este la latitudinea agentului economic emiterea facturii,la o alta data decat cea la care a fost emis biletul si bonul fiscal,putand emite factura cu data acestora daca intre timp nu au fost emise alte facturi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Factura fiscala dupa bon fiscal allexxia allexxia Salut, unui client i s-a scos bon fiscal la casa pe produsele cumparate, nu i s-a scos factura deoarece a fost intrebat daca doreste iar el a spus ca nu ... (vezi toată discuția)
Facturi externe optionale sob sob Buna ziua, As avea o intrebare legata de modalitatea de facturare catre firme extracomunitare (SUA, Canada). Societatea comerciala cu sediul in Ro, ... (vezi toată discuția)
Tva transport persoane BICOS BICOS suntem o soc. de transport persoane care ocazional face curse in Italia de persoane cum facturam , pe numele cui intocmim factura (pe numele unei persoane?), ... (vezi toată discuția)