avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Teren aferent in suprafata indiviza
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Teren aferent in suprafata indiviza

Buna ziua! As dori sa imi explice cineva mai ca la nepriceputi ce inseamna:

"Imobilului apartament nr 16 ii revine in proprietate terenul aferent in suprafata indiviza de 18,90 mp, respectiv cota parte indiviza de 2.51 % precum si suprafata indiviza de 12,25 mp, respectiv cota parte indiviza de 2.51 % din dreptul de coproprietate fortata si perpetua asupra partilor comune din imobil care prin natura sau destinatia lor, sunt de folosinta comuna".
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 15:53, 3 Septembrie 2013
Blocul in care este situat apartamentul dumneavoastra este construit pe un teren in suprafata de 753 m.p. Din acel teren 2,51% va apartine dumneavoastra si asta reprezinta 18,90 m.p.
Apoi va revin 2,51% din toate spatiile comune construite in scara dumneavoastra (casa scarii, subsol, terase, casa liftului, boxe, holuri...), adica din fiecare din acestea fara a fi nominalizate, dar totalizand 12,25 m.p.. Acestea rezulat din calcule si se determina pe baza suprafetei utile a fiecarui apartament si a suprafetei utile a tuturor apartamentelor.
Aveti in proprietate comuna cate 2,51% din orice este comun, fara a putea spune cineva ca aici sau aici este al meu. Cei 12,25 m.p. fiind suma proprietatilor ce va apartin din totalul proprietatii comune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In contractul încheiat cu firma de administrare scrie așa: ... mihaelanadia89 mihaelanadia89 In contractul încheiat cu firma de administrare scrie așa: Pentru realizarea obiectului prezentului contract, administratorul va percepe un tarif de ... (vezi toată discuția)
Intretinere ale2012 ale2012 am facut un contract de intretinere apartamentul are 3 camere+baie,bucatarie,hol si balcon suprafata de 46.14mp impreuna cu cotele parti comune indivize ... (vezi toată discuția)
Cota parte indiviza la nivel de bloc BogdanBarbulescu BogdanBarbulescu Buna ziua, Locuiesc intr-un bloc cu 2 scari. La scara 1 sunt 20 de apartamente iar la scara 2 sunt doar 11. Suprafetele pe care sunt construite fiecare din ... (vezi toată discuția)