avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 242 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Asigurari auto
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Asigurari auto

in anul 2009 un nebun mi-a lovit masina aceasta fiind parcata apoi cei de la asigurari mi-au subevaluat valoarea de plata. apoi i-am dat in judecata unde sa facut o expertiza unde sa stabilit o valoarea autoturismului la data accidentului la 28000 lei si un maxim de plata in valoare de 20745 lei reprezentind 75 la suta din valoarea autoturismului bani pe care societatea de asigurari mi-a platit raminindu-mi epava care este buna de dus la fier vechi.apoi anul trecut iam dat in judecata din nou pentru a le da autoturismul lor sau unei firme cu care ei au contract pt reciclarea pieselor care mai sint bune. pentru platirea biletelor de autob diferenta de asigurare core nu am folosito pie rzind procesul judecindu-se pe ordinul 20/2008 motivarea judecatorului inca nu o am ca nu am primit-nca. intrbarea este daca sa mai fac recurs si daca da ce motive sa mai invoc stiind ca este dauna totala si sa judecat pe ordinul 20/2008? intrebarea 2 daca pot sai fac dosar penal sau sal dau in judecata pe director pt faptul ca mia subevaluat valoarea de plata a autoturismului zicind ca o repara fu suma de 6700 lei si punindu-ma sa semnez aceasta hirtie neavind roul de deviz intrbarea 3 unde as putea gasi un avocat bun sa colaboram in craiova.? multumesc
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 22:53, 5 Septembrie 2013
Procentul de 75% din valoarea autoturismului la data accidentului este legal calculat pentru valoarea de despagubire. Diferenta de 25% reprezinta valoarea pieselor ce nu au suferit avarii in urma accidentului. De ce sa dati epava societatii de asigurare, puteti sa faceti recuperarea valorii pieselor neavariate fie personal, fie printr-o firma de dezmembrari. S-ar putea sa iesiti in castig intrucat preturile pieselor de schimb este mult mai mare decat costul respectivei piese montate pe autoturism la firma producatoare.
Nu directorul societatii de asigurare stabileste valoarea autoturismului la data accidentului, ci expertul tehnic juduciar. In acest sens, la depunerea raportului de expertiza de catre expert trebuia sa formulati si sa depuneti obiectiuni in acest sens.
Este prematur sa va ganditi la atacarea sentintei atata timp cat dvs. nu ati primit motivarea sentintei despre care faceti vorbire.
Inainte de a lua o hotarare in privinta atacarii sentintei consultati-va cu un avocat specializat pe acest domeniu si cu un expert judiciar. Precizez ca in cazul dispunerii efectuarii unei noi expertize aveti dreptul sa va angajati, pe cheltuiala dvs., un expert consilier care participa alaturi de cel numit de instanta si isi exprima punctul sau de vedere intr-o anexa la raportul de expertiza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurari [editat] dancraiova dancraiova am cistigat procesul cu carpatica instanta dindu-mi cistig de cauza obligind carpatica sa-mi plateasca 75% din valoarea masinii avand dauna totala judecindu-se ... (vezi toată discuția)
2000 de euro despăgubire pentru o mașină din 2017, avariată în proporție de 90%. ar trebui să acceptăm, sau ce altceva putem face? Elena ciurdar Elena ciurdar Am fost implicat într-un accident rutier vinovatul ne-a dat asigurarea lui cei de la asigurări ne-au oferit 2000 euro masina fiind avariată 90 la sută ... (vezi toată discuția)
Ce suma de bani primesc pe o masina cu dauna totala Gabriel1990 Gabriel1990 Buna ziua, In data de 31.07.2017 mama mea a suferit un accident auto, ea fiind nevatamata, dar masina in urma constatarii asiguratorului este considerata ... (vezi toată discuția)