avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 174 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... 2000 de euro despăgubire pentru o mașină din 2017, ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

2000 de euro despăgubire pentru o mașină din 2017, avariată în proporție de 90%. Ar trebui să acceptăm, sau ce altceva putem face?

Am fost implicat într-un accident rutier vinovatul ne-a dat asigurarea lui cei de la asigurări ne-au oferit 2000 euro masina fiind avariată 90 la sută menționez că mașina a fost cumpărată nouă în 2017 bine întreținută avind 90000 Km bord în momentul acidentului,intrebare este ar trebui să acceptăm sau ce putem face, vă mulțumesc
Ultima modificare: Vineri, 12 Octombrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 21:12, 10 Octombrie 2018
Oferta celor de la firma de asigurari are in vedere uzura masinii conform cataloagelor pe care le detin.
Puteti cere, contracost, parerea unui expert tehnic judiciar in specializarea auto legat de starea tehnica a masinii (de presupus dauna totala), daca se poate repara si daca va primi drept de circulatie in urma verificarii tehnice obligatorii. Astfel puteti lua o decizie in cunostinta de cauza.
9 din 9 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cuantumul despagubirii nu poate depasi valoarea de piata a autoturismului la data producerii accidentului din care se scade (daca autoturismul nu se repara) valoarea pieselor neavariate. Valoarea pieselor neavariate poate sa fie maxim 25% din valoarea autoturismului la data accidentului.
Valoarea de piata a autoturismului la data accidentului se calculeaza cu ajutorul unui program informatic pe care il au societatile de asigurare.
Depuneti obiectiuni privind valoarea despagubirii la societatea de asigurari. Daca nu rezolvati litigiul pe cale amiabila apelati la justitie.
Este bine ca inainte de depunerea obiectiunilor sa apelati la serviciile unui expert judiciar auto.
ing. Ioan Ciobanu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Expertiza auto? AnaAma2015 AnaAma2015 valoarea de circulatie a unui autovehicul se stabileste de expertul tehnic auto? (vezi toată discuția)
Dauna totala- dacia sandero taxi tombstone tombstone Buna ziua, pe tatal meu l-a lovit o domnisioara din vina ei si firma de asigurari i-a bagat masina ca dauna totala desi doar botul masinii si ceva laterale ... (vezi toată discuția)
Care sunt metodele prin care se poate contesta evaluarea făcută de asigurător unei mașini avariate? Cristi2lawyer Cristi2lawyer Buna seara, In urma unui accident cauzat de alt participant la trafic am dus masina intr-un service pentru reconstatare. Constatarea a fost facuta la ... (vezi toată discuția)