avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 568 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cheltuieli caldura din sistem centralizat pentru ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cheltuieli caldura din sistem centralizat pentru locuintele cu centrala termica

Buna seara,

In ciuda tuturor discutiilor de pe forum pe acest subiect nu am reusit sa gasesc un raspuns la urmatoarea intrebare:

Exista vreo modalitate prin care am putea fi scutiti de la plata caldurii furnizata prin sistemul centralizat, ce trece prin tevile din apartamente in conditiile in care avem centrala termica?

Inteleg ca o solutie ar fi izolarea tevilor din apartament si drept rezultat vom plati doar agentul termic emanat in subsoluri sau pe casa scarii.

Mentionez ca locuiesc intr-o scara cu 4 etaje la etajul 1 si doar vecinul de la etajul 3 a ramas bransat la sistemul centralizat de caldura. Vecinul de la etajul 4 si-a scos de tot tevile din apartament motiv pentru care nu plateste aproape nimic. Iarna trecuta, cota parte pe apartament debransat a fost de 110 lei pe luna in conditiile in care cel cu conectat la sistemul centralizat platea maxim 100 de lei ( datorita faptului ca avea subventie de caldura).

Va multumesc pentru timpul acordat.
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 15:11, 5 Septembrie 2013
1-Nu exista dispozitie in vigoare care sa prevada exonerarea de la plata obligatiilor parti comune in cazul proprietarilor cu CT
2-Nu exista dispozitie in vigoare care sa prevada ca izolarea instalatiei parte comuna alimentare agemnt termic ce traverseaza apartamentul conduce la exonerarea obligatiei de achitare parti comune
3-Aspectul ca vecinul de la etajul 4 a inteles sa dezafecteze instalatia verticala care reprezinta parte comuna a instalatiei agent termic din imobil reprezinta un abuz si in caz de control pot fi dispuse sanctiuni,inclusiv readucerea instalatiei la forma anterioara interventiei
ai caldura deci corect este sa o platesti chiar daca ai centrala. Daca vrei sa verifici la iarna inchide centrala si masoara temperatura de afara si din apartamentul tau. Daca locuiesti la casa si nu iti pornesti centrala, cand afara sunt temperaturi sub zero grade, iti ingheata instalatia de apa,caloriferele si centrala......la bloc asa ceva nu este posibil pentru ca nu numai tevile dau caldura dar si pereti conteaza. La noi pe casa scarii nu sunt nici calorifere si nici tevi si asta iarna termometru imi arata 18 grade, iar afara temperatura era 6 grade, asta intre etaje.
andronicandreea a scris:
Mentionez ca locuiesc intr-o scara cu 4 etaje la etajul 1 si doar vecinul de la etajul 3 a ramas bransat la sistemul centralizat de caldura. Vecinul de la etajul 4 si-a scos de tot tevile din apartament motiv pentru care nu plateste aproape nimic.

Solutia cea mai sigura este sa se debranseze si vecinul de la etajul 3, singurul care a mai ramas bransat la sistemul centralizat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt pus la plata schimbării țevilor de căldură, deși au fost tăiate cu un etaj mai jos când mi-am pus centrala. e corect? Indrivingvl Indrivingvl Administratorul m-a pus la plata pentru schimbarea tevilor de caldura pe coloana. Mentionez ca eu Stau la etajul 10 iar cand m-am mutat in bloc mi-am bagat ... (vezi toată discuția)
Plata pierderi de caldura la bloc / lege maruis maruis Buna ziua, As dori sa stiu daca exista vreo reglementare (lege) legata de calculul (distribuirea) pierderilor de caldura pentru o scara de bloc. Mai exact ... (vezi toată discuția)
Tevi neizolate de la termoficare, bune de plata! ce este de facut? allessandra allessandra Ma lovesc de o aceeasi problema de care se lovesc multi proprietari cu centrale si anume: plata fortata pentru niste tevi ce sunt pentru tur si returul ... (vezi toată discuția)