Povestea mea:
Pe data de 04.09.2008 mi-a fost suspendat permisul de conducere pe o perioada de 90 zile pentru ca am fost inregistrat de aparatul radar cu 139 km/h pe o limita de viteza de 70 km/h. Cum sotia statea sa nasca am depus o plangere contraventionala pentru ca a nascut la Bucuresti, noi fiind din Ploiesti. Pe data de 19.01.2009 am fost instiintat prin posta ca am pierdut procesul in sedinta publica din data de 19.12.2008 (cum era si firesc dar eram cu copilul acasa bine merci) cu posibilitatea de a face recurs in 15 zile ceea ce nu s-a intamplat. Dupa cele 15 zile m-am dus la Politie cu permisul pentru a fi suspendat dar Politia nu a vrut sa-l primeasca deoarece decizia nu este definitiva si irevocabila. Astazi 20.03.2009 m-am dus din nou la Politie si inca permisul nu era suspendat.
Spuneti- mi va rog, daca va pricepeti, cine trebuie sa investeasca cu titlu definitiv si irevocabil decizia tribunalului si daca nu o fac eu si nici nu mi se comunica daca se intampla acest lucru, cat timp am voie sa conduc, nedorind sa ies in afara Legii?
Multumesc!
P.S. Cele 120 zile de suspendare mi se trag de la faptul ca am avut 2 suspendari in mai putin de 6 luni (90+30 suplumentar=120).
Daca ati citit-o inseamna ca ati remarcat ca exceptia a fost respinsa ca inadmisibila. Deci, dispozitiile art. 377 Cod procedura civila sunt in vigoare.
Pe instiintarea primita acasa in posta spune ca trebuie sa depun permisul la 15 zile de cand devine definitiva si irevocabila.
Sau trebuie de cand se investeste?
Asta nu inteleg?
Cand este definitiva si irevocabila: cand expira cele 15 zile in care ar fi trebuit sa fac recursul sau cand se investeste cu acest titlu?
Concluzie: sa duc permisul sau sunt in regula?
Multumesc!
Nu este in sarcina contravenientului sa verifice cand hotararea a devenit definitiva,iar la predarea respectiva ,in 15 zile de la ramanerea definitiva a hotararii nu sunteti obligat prin sentinta pronuntata.Din punctul meu de vedere, aceasta este sarcina politiei.
N.B.
Daca vreti ca totul sa se termine mai repede,desi nu cred,verificati cand hotararea a ramas definitiva si conformati-va
Sunt obligat prin sentinta pronuntata sa depun permisul in 15 zile de la ramanerea definitiva si irevocabila care s-a instituit deja conform art. 377 din codul de procedura civila, dar politia nu vrea, pur si simplu, sa mi-l primesca (am fost deja la politie de 2 ori) fara o stampila de la tribunalul din alt oras. Toate aceste deplasari reprezinta pentru mine niste cheltuieli pe care nu vreau sa le fac.
Exsista vreo lege care spune ca "nu este in sarcina contravenientului sa verifice cand hotararea a devenit definitiva"?
Multumesc!
Precizati la ce instiintare va referiti; pana acum ati scris doar ca vi s-a comunicat hotararea judecatoreasca si ca nu ati promovat recurs impotriva acesteia.
Potrivit art. 269 Cod procedura civila, hotararea judecatoreasca se va investi cu formula executorie; hotararea investita se da numai partii care a castigat sau reprezentantului ei.
Mai sus s-a vorbit si despre interesul juridic, interes pe care dvs. nu-l justificati.