avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 520 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Paznic de noapte si zi
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Paznic de noapte si zi

va rog sa imi spuneti care sunt conditiile de numerare a unui angajat- paznic de noapte ?ce drepturi are angajatul ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:37, 22 Decembrie 2015
Sporul de noapte nu este obligatoriu sa fie acordat. In acest sens, avem prevederile art.126 C.mun., si anume:

Art. 126
Salariatii de noapte beneficiaza:
a) fie de program de lucru redus cu o ora fata de durata normala a zilei de munca, pentru zilele in care efectueaza cel putin 3 ore de munca de noapte, fara ca aceasta sa duca la scaderea salariului de baza;

b) fie de un spor pentru munca prestata in timpul noptii de 25% din salariul de baza, daca timpul astfel lucrat reprezinta cel putin 3 ore de noapte din timpul normal de lucru.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata orelor pe timpul noptii alexandrunan alexandrunan Cum este corect sa se plateasca sporul de noapte? - cu un spor de 15% la salariul de baza? - sau ,cu un spor la orele de noapte efectiv lucrate (25%la ... (vezi toată discuția)
Bună seara lucrez de pază marți de la ora 18:00 pina miercuri ... Cristi Ciceala Cristi Ciceala Bună seara lucrez de pază Marți de la ora 18:00 pina Miercuri dimineața la ora 8:00. Apoi m-ai intru seara Miercuri tot ora 18: și termin la ora ... (vezi toată discuția)
Program de lucru in ture rrramor rrramor Daca am un program de lucru in ture de 12 / 72, platesc orele de noapte cu spor de 25%, cum abordez zilele de sambata si duminica?Daca vor fi lucrate, stiu ca ... (vezi toată discuția)