avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Clauza abuziva credit?
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Clauza abuziva credit?

Buna ziua,

Am urmatoarea speta: in 2008 am cumparat partile sociale ale unei societati devenind actionar unic. Parte din patrimoniul societatii era un bun imobil care avea atasat un credit de nevoi personale cu ipoteca aflat deja in derulare- in lei.

Firma nu are activitate si eu am facut platile in contul creditului respectiv. Conform contractului de credit nivelul dobanzii este stabilit de banca in functie de dobanzile de pe piata monetara (fara a exista insa o corelare anume- cu indici ROBOR, etc).

In ultimele 3 luni am o disputa cu banca intrucat refuza sa reduca dobanda creditului respectiv. Banca sustine ca nivelul dobanzii este "negociat" si nu este obligata sa reduca dobanda, chiar daca dobanzile de pe piata monetara au scazut. De asemenea aduc in discutie o clauza din contract care specifica faptul ca creditul este acordat in conditiile in care "prin cont exista rulaj lunar"- la care am raspuns deja ca nu se specifica nivelul rulajului si chiar daca firma nu are activitate exista rulaj intrucat in fiecare luna introduc in cont suma necesara achitarii creditului respectiv, precum si daca este nevoie sume pentru achitarea taxelor/impozitelor etc.

As dori sa intreb pe forum daca pozitia bancii de a nu accepta renegocierea dobanzii, chiar daca dobanzile de pe piata monetara au scazut accelerat in ultimele 6 luni (dansii mi-au trimis o scrisoare in care justifica mentinerea dobanzilor pana la nivelul lunii decembrie 2012 in functie de evolutia ROBOR 6luni, dar din dec 2012 si pana acum ROBOR 6luni a scazut cu 4-5% iar banca nu a redus deloc dobanda creditului), poate fi considerata drept clauza abuziva si daca ma pot indrepta impotriva bancii prin mediere si ulterior in instanta.

Mentionez ca am preluat creditul deja in derulare, deci nu am avut macar optiunea sa negociez clauzele acestuia.

Va multumesc.

Alte discuții în legătură

Credit persoana juridica- rescadentare Lilicaa Lilicaa buna ziua, Am un sold ramas la credit de 13.200 lei ron, de la o banca , pe persoana juridica, garantat cu gaj fara deposedare (o masina cu val. de ... (vezi toată discuția)
Trebuie sa cer bancii modificarea ratei la credit? ncris78 ncris78 In luna mai 2009 am contractat un credit de nevoi personalein euro de la o banca , in urmatoarele conditii: rata dobanzii de 19.04%, variabila, Euribor la 6 ... (vezi toată discuția)
Rata euribor marik79 marik79 Buna ziua, Este adevarat ca rata euribor este influentata de cresterea economica? Ca in conditii de crestere economica euribor creste? Multumesc ... (vezi toată discuția)