avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Dupa o plangere prealabila ... ce fac ?
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Dupa o plangere prealabila ... ce fac ?

am mai discutat pe acest forum pe aceasta problema insa am nevoie de putina indrumare. Deci, am fost data jos de pe functia de sef serviciu, urmare a OUG, fara a mi se desfiinta functia de conducere pe care o ocup. Dipozitia conducerii intra in vigoare de la 1 septembrie. In data de 2 septembrie am depus la secretariatul institutiei o plangere prelabila, conf. Legii contenciosului administrativ, si inacelasi timp am depus la tribunal o cerere de chemare in judecata a institutiei pentru revocarea dispozitiei.
Intrebare: pana la primirea raspunsului, si la plangere si la cerea de chemare in judecata, sunt obligata de lege sa-mi indeplinesc in continuare fisa postului pentru sef serviciu, desi de la 1 septmbrie prin decizie nu mai ocup aceasta functie, sau indeplinesc fisa postului pentru functie de executie ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:53, 25 Septembrie 2013
Am facut deja acea actiune de suspendare a dispozitiei la tribunal. Acum am primit si citatia, la o saptamana dupa ce am facut cerea de chemare in judecata a institutiei, si avem proces pe data de 2 octombrie. Revin totusi la intrebarea initiala: pana cand am o hotarare definitiva din partea tribunalului privind suspendarea dispozitiei trebuie sa indeplinesc noile atributii, adica cele de executie sau atat timpc cat suntem in litigiu imi pastrez prerogativele de ses serviciu. Asta pentru ca eu in continuare sunt pusa sa semnez niste acte care tin de functia de conducere si nu cea de executie si nu stiu cat de legal este. Multumesc.
Veti indeplini atributiile noii functii pana la pronuntarea instantei pe suspendarea actului respectiv.
Am primit raspuns la plangerea prealabila pe care am depus-o la institutie in care mi se transmite ca eu am fost pe functie de conducere interimara timp de 8 ani de zile si acum, ca urmare a valurilor pe care le-am facut, vor sa scoata functia de conducere la concurs la care sunt invitata sa particip. Desi eu am o dispozitie cum ca sunt reîncadrata pe functie de conducere fara a mai fi pomenit si interimatul, pentru a putea sa ma apar, imi puteti spune cat tine legal un interimat si ce pot sa fac pentru a-i contracara ??
In prezent, dupa intrarea in vigoare a Legii nr.284/2010, interimatul poate dura maxim 12 luni pentru o functie de conducere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revocare decizie act administrativ, recurs ierarhic ovisav ovisav am primit o decizie de \"concediere\" din functia publica, nu vreau sa intru in amanunte, adica sa invederez faptul ca, conducatorul unitatii nu face diferenta ... (vezi toată discuția)
Pot ataca un act in contencios administrativ? _Alin_ _Alin_ O institutie publica mi-a incalcat un drept de-al meu pe care o lege este in favoarea mea. Legea care imi da drept mie este de fapt un ordin de la un minister ... (vezi toată discuția)
Cum ataci un ordin de ministru in parte, in privinta anumitor nereguli din acesta Edvinn Edvinn Buna ziua, Am cateva intrebari: 1. Cui te adresezi cu o plangere de atacare a unui Ordin de Ministru in cadrul unui Minister, conform Legii 554/2004, si ... (vezi toată discuția)