Am formulat o cerere de chemare in judecata, pe conflicte de munca.
Am primit prin curier decizia desfacerii contractului de munca, in data de 10.12.2012
In data de 28.12.2012, am depus la posta situata in incinta tribunalului, cererea de chemare in judecata.
Acum, la prima infatisare, observ ca avocatul paratului spune "raportat la data de 10.12.2012, cererea de chemare in judecata este tardiv introdusa in conditiile in care dupa aceasta data si pana la momentul introducerii cererii care a fost in 11.01.2013 au trecut mai mult de 30 de zile calendaristice".
Intr-adevar, vad ca dosarul s-a inregistrat in data de 11.01.2013, desi eu am trimis cererea de chemare in judecata la data de 28.12.2013.
Ce se poate face, avand in vedere ca posta este chiar in incinta tribunalului, deci a doua zi s-ar fi livrat.
Trebuie avut in vedere ca era perioada revelionului.
Mi se poate respinge cererea de chemare in judecata?
Ce motive as putea invoca?
Mai am inca factura de la posta care atesta ca am trimis in data de 28.12.2012, si banuiesc ca si instanta are plicul pe care este stampila depunerii la posta.
S-a respins cererea avocatului.
Ba mai mult, am impresia ca judecatorul a facut si misto de avocat, sau l-a luat la rost (judecatorul avea o mima serioasa, si n-am putut deduce exact daca face misto sau il cearta) , intrebandu-l daca cunoaste dosarul.
Cumva, am dedus ca era mentionat in dosar, data depunerii la posta a cererii de chemare in judecata, prin urmare era logic ca am depus cererea in termen, dar avocatul nu stia dosarul, si a cerut respingerea cauzei degeaba.