avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 389 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Constatie Pv , ora trecuta gresit .
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Constatie Pv , ora trecuta gresit .

Buna ziua.
Astazi am luat o amenda radar in localitate, am fost surprins de un MCV in mers. Am prezentat toate actele mi s-a intocmit Pv-ul si am plecat. Acasa am remarcat ca in PV , ora comiterii contraventie e mult mai tarzie decat ora reala , daca ma iau dupa ce este trecut in procesul verbal eu dormeam la acea ora. As putea contesta aceasta amenda mentionand ca seful mi-a spus ca nu aveam ce cauta la acea ora pe drum si ma da afara din diverse motive. Pot face si dovada cu aparatul tahograf ca la acea ora trecuta in PV, masina stationa. Ma ajuta cineva cu un sfat va rog frumos.
romanashul a scris:

M-am hotarat , o sa cer instantei anularea, pe motiv ca nefiind trecuta ora corect politistul mi-a creat un prejudiciu deoarece angajatorul sustine ca am folosit masina in interes personal , cand aceasta ar fi trebuit sa fie in garaj. o sa cer instantei sa-mi reabiliteze relatia cu angajatorul si poate , anularea :P

Asemenea motive nu pot sta la baza contestarii unui proces-verbal de amenda de circulatie.

Astfel de motive pot fi invocate in alte tipuri de actiuni si mai ales in contradictoriu cu partea care trebuie sa fie obligata la o actiune sau inactiune.

Prin anularea unui astfel de proces-verbal bazat pe astfel de motive, angajatorul nefiind parte in proces, nu poate fi obligat la ceva!

Invocarea unor motive de fapt de drept pentru anularea unui act, trebuie sa fie opozabile strict partilor ce se afla in proces si care au calitate procesuala activa sau pasiva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere contraventionala - permis conducere srgstancu srgstancu Buna Ziua, Am fost surprins de radar cu viteza de 101 km/h in localitate ( legal 50 km/h ) si mi-a fost suspendat permisul pe 90 de zile.Agentul a gresit ... (vezi toată discuția)
Amenda poliția rurală Mihaelasamm Mihaelasamm Buna ziua Am fost oprită de poliția rurală in localitatea Videle sub pretextul ca as fi încălcat limita de viteza cu 9 km/h și cum ca as fi mers ... (vezi toată discuția)
Proces verbal contraventie auto erv erv Circulam cu masina din directia Sibiu spre Brasov. In zona localitatii Porumbacu de Jos (inainte sau dupa, nu mai tin minte exact) sunt inregistrat de aparatul ... (vezi toată discuția)