avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 668 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... vizitarea copilului aflat la mama(parinti divortati)
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

vizitarea copilului aflat la mama(parinti divortati)

ce sanse am sa imi pot lua si eu copilul doua zile pe luna , sau macar una , in conditiile in care legea mi-a dat voie sa o vad doar la domiciliul mamei, insa nu ma mai pot inteleg pe cale amiabila cu fosta sotie privind vizitarea copilului,sarind la mine la bataie sau cautand motiv de cearta de cate ori ajung la copil , tocmai ptr a nu imi mai vizita copilul .va rog sa ma indrumati ce sa fac, mentionez ca fetita are doar doi anisori , iar conflictele pe care le incepe fosta sotie nu cred ca ii fac bine , ea incepand sa planga ori de cate ori fosta sotie tipa sau vrea sa dea in mine. va multumesc!
Cel mai recent răspuns: cristinascripa , utilizator 09:26, 6 Mai 2005
Solicita pe cale judecatoreasca schimbarea programului de vizita dovedind imposibilitatea vizitarii in aceste conditii. Poate ar fi bine ca atunci cand te duci sa vezi copilul sa fi insotit de cineva care ulterior sa-ti fie martor in proces. In caz contrar este cuvantul tau impotriva martorilor pe care sigur ii are ea.
Deschide o actiune prin care sa soliciti incredintarea copilului de doua ori pe luna la sfarsitul saptamanii si doua saptamani in vacanta de vara ( nu conteaza ca nu esteinca la camin)
Nu se poate solicita incredintarea doar pentru anumite zile, saptamani sau luni. Actiunea se formuleaza in vederea stabilirii unui program de vizita in virtutea dreptului parintelui caruia nu i-a fost incredintat copilul de a avea legaturi personale cu minorul.
Vezi art. 43 alin. 3 cod familie. Parintele caruia nu i-a fost incredintat copilul poate formula desigur o cerere pentru reincredintarea minorului daca s-au modificat esential conditiile avute in vedere de prima instanta. Nu cred ca in speta o asemenea actiune ar avea castig avand in vedere varsta copilului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Program de vizitare minor anky83a@yahoo.com anky83a@yahoo.com buna ziua,v arog frumos sa maa jutati si pe mine ptr ca sunt intro dilema;am divortat acum un an ,am un baietel de 1 an si 11 luni iar dupa divort mam ... (vezi toată discuția)
Reincredintare minor maara maara Buna ziua.Va rog din suflet daca puteti sa ma ajutati in urmatoarea situatie.M-am despartit de fostul sot si in urma divortului copilul i-a fost incredintat ... (vezi toată discuția)
Drept vizita minor 36sorin 36sorin buna! am si eu un mic caz! in urma divortului,am primit drept de vizita asupra baiatului,in varsta de 13 ani,dupa programul cerut de catre mine.saptamanal,in ... (vezi toată discuția)