In februarie am fost sa vizitam un apartament, ne-a placut f. mult, proprietarul nu ne-a instiintat ca are un vecin turbulent, am cumparat apartamentul.
in contractul de v-c. se stipuleaza ca, cumparator garanteaza contra viciilor, cf. art 1695 si 1707 cod civil
dupa cateva zile a inceput calvarul, este un vecin cu grave probleme psihice, care vorbeste foarte tare si porcos in timpul noptii, este aproape imposibil sa adormi X-(
am chemat de cateva ori politia dar vecinul refuza sa accepte intrarea politistilor in ap., (se parea isi cunoaste drepturile) am facut plangere la politie dar nu cred ca avem vreo sansa, si ma gandeam ca singura cale este sa cerem despagubiri conform acelui pasaj din contract:
cumparator garanteaza contra viciilor, cf. art 1695 si 1707 cod civil
Evicţiunea este pierderea în totalitate sau parţial a dreptului de proprietate asupra unui lucru de către persoana care a dobândit acest drept,Conform contractului de v.c d.--voastră aţi dobîndit un apartament, fără ca asupra acestuia să planeze vreo sarcină, fără ca altcineva să invoce faptul că ar fi şi el proprietar asupra aceluiaşi bun.
La aceste lucruri se referă art. 1695-1707 şi nu la obligaţia vânzătorului de a răspunde de faptele vecinului. Pentru acestea răspunde vecinul tulburent sau cel care inundă ap. vecină sau cel care provoacă orice alt inconvenient celorlalţi proprietari.
D-voastră aveaţi obligaţia ca un cumpărător diligent să vă informaţi asupra tuturor aspectelor acestui imobil, inclusiv al vecinilor. Acest vecin tulburent probabi că deranjează şi alţi vecini astfel că dacă aţi fi întrebat aţi fi aflat.
Rezolvarea este doar apelând la L. 61-1991 şi sesizând organele competente.
În instanţă, vi se va respinge acţiunea de răspundere contra evicţiunii(pt. că nu este evicţiune)
Nu prea aveti sanse intrucat viciile nu se refera la calitatea vecinilor, la starea lor de sanatate mentala...Un vecin poate deveni turbulent la mult timp dupa efectuarea vanzarii,boala survenindu-i din diferite motive.....Viciile se refera la constructia achizitionata.
nefiind viciu , aveti de fapt o ''situatie ''
1) incercati sa aflati daca "situatia" acesta este cauza ptr care v au vandut apt ul
2) intrebati vecinii ,daca stiu , care este MOTIVUL comportamentului , vecinului turbulent
3) "cautati " sa aveti o discutie cu dlui , poate ''are nevoie de ceva '' si s-a gandit ca poate obtine ''CEVA '' de la dvs , restul cred ca banuiti cum trebuie procedat , facut sa vb , inregistrat, prezentat probe si eventual flagrant , conseiat de organelle abilitate - cred ca puteti face ceva ptr a va asigura linistea