avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 805 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Intabulare teren cu suprafata mai mare cu peste 10% ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Intabulare teren cu suprafata mai mare cu peste 10% decat in acte

Buna ziua,

Eu si sotia avem un imobil, casa si teren, dobandit de la parinti prin contract de vanzare cumparare cu 20 de ani in urma (1993). Terenul a fost primit de catre parinti de la bunici in aceeasi forma si suprafata. La intocmirea contractului nostru suprafata terenului a fost preluata din actele parintilor fara a fi masurata si probabil si in actele parintilor a fost preluata din actele bunicilor tot asa.

Suprafata din acte a terenului este de 700 mp. Am initiat inscrierea terenului in cartea funciara si din masuratori a rezultat o suprafata de 1315 mp.

Pana la emiterea ODG al ANCPI nr.501 din 06.06.2013, pentru terenurile cu suprafete din masuratori cu peste 10% mai mari decat in acte, oficiile de castru atribuiau un numar cadastral pe flux intrerupt, apoi documentatia cadastrala era afisata timp de 30 de zile la primarie pentru contestatii, dupa care notarul emitea certificatul pentru inscrierea in cartea funciara.

Care ar mai calea de urmat pentru inscrierea in cartea funciara a terenurilor cu suprafete rezultate din masuratori cu peste 10% mai mare decat in acte, acum cand procedura descrisa mai sus a fost abrogata si inca neinlocuita cu alta procedura administrativa?
Cel mai recent răspuns: Andrei Koszti , Avocat 20:59, 1 Iunie 2017
Actiune in constatare cu declaratii de la vecini ca nu au pretentii (probabil ca terenul este imprejmuit/delimitat, nu?)
Terenurile din zona sunt lungi si inguste, partial imprejmuite, in partea din fata. Vecinii din stanga si din dreapta au terenurile intabulate, si ei au avut plus de teren fata de acte si le-am dat declaratie notariala pentru intabulare. In spate toate terenurile se termina pe acelasi aliniament.
Acţiune în constatare a suprafeţei real deţinute, acţiune în care veţi introduce doar pentru opozabilitate, vecinii, Se va face o expertiză topocadastrală iar instanţa va hotărâ în consecinţă.
Pe cine chemam in judecata in actiunea in constatare? Cine sunt paratii?
Pârâţii vor fi vecinii cărora le veţi explica că sunt chemaţi doar pentru opozabilitate şi nu că aţi avea ceva cu ei. La expertiza care se va face vor fii chemaţi şi aceştia,

Alte discuții în legătură

Cadastru facut in mod eronat ramonadeaconescu ramonadeaconescu Bunicii au un teren de 10000 mp si a cerut la primarie masurarea lui pt a face gard.Dupa masurarea terenului de catre primarie a rezultat mai putin teren ... (vezi toată discuția)
Rectificare carte funciara? pe cine chem in judecata Borza Borza [b]Speta>[/b] Proprietarul unui imobil are inscrisa in CF o suprafata de 230 mp in urma masuratorii facuta de un ing cadastrist in realitate este de 360 mp. ... (vezi toată discuția)
Fals (al topografului) ContSters88252 ContSters88252 daca datele unui PLAN DE AMPLASAMENT SI DELIMITARE A IMOBILULUI intocmit de catre un topograf autorizat nu corespund adevarului , masuratorile ... (vezi toată discuția)