avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 390 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... casa cumparata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

casa cumparata

Buna seara,

As vrea sa stiu daca pot cumpara o casa pe numele fiicei mele, minora. Daca da, in ce conditii?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Georgia_cs , utilizator 12:07, 3 Mai 2017
Da. Trebuie sa tinei cont de urmatorul fapt: fetita poate sta in act prin reprezentantul sau legal, parintii, insa actul se vanzare se va face cu procuratori de fonduri prin donatie , caci fetita minora nu are venituri proprii, ea poate primi donatie sau mosteni.
Parintii daca sunt procuratorii de fonduri prin donatie nu mai pot reprezenta fetita in act ci se va numi un curator care va semna actul sau o ve-ti asista .
Asupra imobilului parintii nu pot incheia acte de instrainare din momentul cumpararii pe numele fetitei. De asemenea nu se poate garanta cu acest imobil vreun credit sau orice alta creanta.
Conditiile de instrainare ale acestui imobil fiind destul de restrictive atat timp cat fetita nu atinge varsta majoratului, caci actele de instrainare facute de fetita minora se supun autorizarii prealabile ale instantei de tutela se fac in interesul fetitei minorei exclusiv.
Buna ziua. Daca parintii au restante catre banci, casa cumparata pe numele minorei poate fi atacata de banci in contul datoriilor?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casa - cumparare pe numele copiilor lauramaria1 lauramaria1 Buna seara. eu si sotul meu vrem sa cumparam o casa, dar vrem sa o trecem pe numele copiilor care sunt inca minori au 4 si respectiv 8 ani. Am vrea sa stim cum ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare-cumparare apartament pe numele copilului minor dari11 dari11 Buna seara! Ma intereseaza daca se poate achizitiona un apartament pe numele copilului minor, care sunt conditiile? Daca se poate ,ce drepturi avem ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare-cumparare copil minor andreee_p andreee_p Buna ziua! Mama mea vrea sa faca contract de vanzare cumparare pentru un apartament pe numele fiicei mele minore (are 9 luni). Nu stim cum sa procedam. Un ... (vezi toată discuția)