avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Asigurarea locuinþei
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Asigurarea locuinþei

Bună ziua,

Aş vrea să ştiu dacă trebuie să închei asigurare obligatorie de 20 euro ptr. locuinţă , dacă am făcut deja una facultativă cu valoare mai mare cuprinzând şi bunurile din casă
Vă mulţumesc,
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 13:24, 9 Septembrie 2013
Intrebati-l pe asigurator daca in "facultativa" a intrat si "obligatoria". El trebuie sa va raspunda.
Si in general el trebuie sa va raspunda la orice intrebare aveti in legatura cu asigurarea casei.
~ Conținut șters la cerere ~
Sunt polite de asigurare separate, cea facultativa nu o cuprinde pe cea obligatorie.
Chiar daca v-ati facut o polita facultativa care ar cuprinde si daunele cuprinse in cea obligatorie trebuie sa va faceti si una obligatorie. C-asa-i in tenis!X-(

Art. I. - Legea nr. 260/2008 privind asigurarea obligatorie a locuintelor impotriva cutremurelor, alunecarilor de teren si inundatiilor, republicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 115 din 15 februarie 2011, se modifica si se completeaza dupa cum urmeaza:
1. La articolul 2, litera d) se modifica si va avea urmatorul cuprins: „d) polita de asigurare impotriva dezastrelor naturale, denumita in continuare PAD - inscrisul ce atesta incheierea contractului de asigurare a locuintei, in temeiul caruia asiguratorul se obliga sa plateasca asiguratului despagubirea totala sau partiala pentru prejudiciile produse locuintei ca urmare a producerii riscului asigurat, in conditiile si in limitele stabilite de prezenta lege si, dupa caz, ale celorlalte clauze inscrise in polita sau in contractul de asigurare. PAD reprezinta o polita separata fata de polita facultativa;”.
www.avocatnet.ro/content/art...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurarea obligatorie pt locuinte mai e necesara daca exista asigurare facultativa? adela05 adela05 Cum a ramas cu obligatia incheierii unei asigurari obligatorii pentru locuinta? Daca am deja o sigurare facultativa, mai este necesar sa inchei si asigurarea ... (vezi toată discuția)
Asigurarea obligatorie a locuintelor dellux dellux Daca am incheiat o asigurare facultativa a locuintei de 17 euro trebuie sa am si asigurarea obligatorie PAD ? (vezi toată discuția)
Lamurire asigurare obligatorie(pad) vs asigurare facultativa phoenix13 phoenix13 salut, am o asigurare facultativa (a trebuit sa o fac pt programul prima casa) in care printre riscurile asigurate se afla si in caz \\"inundatii, ... (vezi toată discuția)